Go2Sleep otthoni véroxigénszint ellenőrző, alvásmonitorozó készülék, alvási apnoé monitorozására

46 900 Ft

Alváskövető készülék, méri a nyugalmi pulzusszámot (RHR), szívfrekvencia-variabilitást (HRV), véroxigénszintet (SpO2), és apnoe-hypopnoe index (AHI)

Elemzi az alvásminőséget, megalapozottan becsli az alvási fázisokat

Segít az egészséges alvási rutin kialakításában, az elalvási és ébredési időpontok rögzítésében

Szinkronizálható telefonos applikációval

Kiknek ajánlott? Hangosan horkoló, légzéskimaradásban/alvási apnoe-ban szenvedőknek, rossz alvóknak, sokat stresszelő, szorongó személyeknek, váltott műszakban dolgozóknak

EAN: 6971727960011 Cikkszám: VTT-018 Kategóriák: , ,

Leírás

A Go2Sleep egy fejlett alváskövető készülék, ami méri a pulzusszámot (HR), szívfrekvencia-variabilitást (HRV), és a véroxigénszintet (SpO2). Mélyrehatóan elemzi az alvásminőséget, beleértve az alvási szakaszokat, és az említett létfontosságú mutatókat. Másodpercenkénti elemzést biztosít anélkül, hogy akár egy légzési eseményt kihagyna.
Életmódjának finomhangolásával javíthatja alvását, és minden napot energiával telve kezdhet. Egyetlen éjszaka alvási eseménye befolyásolhatja a mérés pontosságát, ezért több éjszaka együttes eredménye teljesebb képet ad a légzési probléma időbeli természetes változásairól, és az esetleges terápiára adott válaszokról. 

SpO2 = Egy olyan érték, amely a vér oxigén telítettségét mutatja, vagyis azt, hogy a vörösvérsejtek milyen mértékben telítődnek oxigénnel. A SpO2 érték százalékosan fejezi ki, hogy az adott időpontban a vörösvérsejtek hordozható kapacitásának  hány százaléka van oxigénnel telítve. A megfelelő véroxigénszint 95 és 100% között van, de vannak olyan állapotok, amikor változhat. (pl. tüdőgyulladás) Az SpO2 mérés az éjszaka folyamán is zajlik, és méri, hogy mennyi ideig volt alacsony a véroxigénszint (azaz, hogy mennyi ideig volt légzéskimaradás). Ha már diagnosztizált az alvási apnoe, a terápia hatékonyságát is lehet mérni ezzel az eszközzel.

RHR = nyugalmi pulzusszám: a nyugalmi pulzusszám mérésének célja a regenerációs állapot értékelése, felhívhatja a figyelmet bizonyos szívritmuszavarokra. 

AHI = apnoe-hypopnoe index: nyomon követése segít az alvási apnoe, vagyis az éjszakai légzéskimaradás otthoni monitorozásában, ami sokaknál jelent problémát. Gyakran az veszi észre, aki az alvási apnoe-ban szenvedő ember mellett fekszik, mivel ilyenkor az tapasztalható, hogy az érintett több másodpercen keresztül nem vesz levegőt. A Go2Sleep azonnal észleli a leesett véroxigénszintet és az intelligens rezgéssel mozgásra, ezáltal pedig levegővételre készteti anélkül a készülők viselőjét, hogy felébresztené. Így sokkal pihentetőbb alváshoz és ébredéshez segít hozzá.
Alvási apnoe tünetei: fáradtság, reggeli fejfájás, többszöri felébredés az éjszaka folyamán, hangos horkolás, fulladozás, fáradtan ébredés reggel, gyakori szájszárazság (főleg reggel). 

  • Evidence-based: a termék az AASM alvászavarokra vonatkozó iránymutatásai alapján lett tervezve, és az elemzések jobban érthetőek, mint más készülékek esetében
  • Költséghatékonyság: ingyenes szoftverfrissítések, nincs adattárolási díj
  • Időmegtakarítás: könnyű hozzáférés a professzionális alvásfelméréshez anélkül, hogy el kellene hagynia otthonát
  • Mindig viselhető: egyszerű, kényelmes, szinte alig érezhető a viselete, súlya mindössze 6g
  • Innovatív alvásmenedzsment: az objektív és szubjektív értékelés kombinációja → az objektív (otthoni alvásvizsgálati eszköz) és szubjektív (pl. elektronikus alvásnapló, kérdőívek) méréseket kombinálja, hogy egy átfogó alvásértékelési módszert hozzon létre automatikus adatfeldolgozással
  • Automatikus elemzések: segít szakszerűen vizsgálni alvásállapotát és elemezni alvásproblémáinak okait
 • Tudományos, időtakarékos és hatékony
  • Kiváltja a papíron vezetett alvási naplót, kizárja a visszaemlékezésből származó hibákat, automatikusan feldolgozza és elemzi az adatokat.
 • Képes megalapozottan becsülni az alvási fázisokat 

HRV = Szívfrekvencia variabilitás: az autonóm idegrendszer szimpatikus, illetve paraszimpatikus aktivitásának indikátora, a szív- és érrendszer alkalmazkodóképességéről ad pontos képet. Minél nagyobb a variabilitás, annál nagyobb a szív rugalmassága, pillanatnyi alkalmazkodóképessége. A szívfrekvencia variabilitásának csökkenése viszont figyelmeztetés lehet a hirtelen halál kockázatának emelkedésére. Ezt a jelenséget már számos kardiológiai  eredetű betegség esetében észlelték, például akut szívinfarktus, szívtranszplantáció után, szívelégtelenség, különböző szívbillentyű-eltérések, szívizom betegségek, hipertónia esetén. Ezenkívül jó mérője a stresszes életmódnak, szorongásnak és hogy milyen jól kezeli a szervezet ezt a stresszt.

Cirkadián ritmus

Az alvásidő szorosan kapcsolódik a cirkadián ritmushoz, amely szabályozza a napi alvás-ébrenlét ciklust. A Go2Sleep segít az elalvási és ébredési időpntok rögzítésében és az egészséges alvási rutin kialakításában. 

Informatív és egységes elemzés

Ahelyett, hogy csak a tényeket közölne, a Go2Sleep különböző címkékkel osztályozza és tárolja az alvásmutatókat, és részletes értelmezést, trendeket, egészséges tartományt mutat, hogy szakember segítsége nélkül is értelmezhetőek legyenek az adatok. 

Egész éjszaka, minden mérésnél

Valós időben, 50 Hz/s sebességgel képes figyelni a pulzusszámot, a vér oxigénszintjét, és rögzíti a teljes alvási ciklust.

Percenkénti alvásjelentések

A percenkénti adatok aprólékosabb és részletesebb alvási mérést biztosítanak.A jelentések pedig CSV formátumban exportálhatók, és A4-es elrendezésű, formázott jelentésekkel rendelkeznek.

A jelentések exportálhatók PC-re

Az adatok Excel fájlba exportálhatók, vagy egyszerűen csak megtekinthetők a SLEEPON View segítségével, így az adatok könnyen megoszthatók, továbbíthatók orvosnak, hozzátartozóknak, akik ezáltal távolról is figyelemmel tudják kísérni a viselő állapotát. 

Napi, heti és havi alvásjelentések

Az alvásminőségben bekövetkezett változások közvetlenül nyomon követhetők a naptárban.

Adatvédelem

A készülék titkosítja az adatokat, megfelel az olyan követelményeknek, mint a CCPA,HIPAA, GDPR stb.

Egyéb funkciók

 • Repülési üzemmód
 • Nappali és éjszakai mód
 • Szinkronizálható Apple Health alkalmazással
 • Készülékkereső funkció
 • Biológiai ébresztőóra
 • Automatikus optimalizálás a különböző bőrtípusokhoz

A csomag tartalma: 

 •   1db Go2Sleep készülék
 •   1db USB-kábel és töltő
 •   1db Felhasználói útmutató
 •   3 db különböző méretű szilikon gyűrű

Használata: Helyezze fel a készüléket az ujjára, és már indítható is a mérés. 

Műszaki adatok

A GO2SLEEP HST a nemzetközi fejlett hardverrel rendelkezik, amely 660 nm-es és 940 nm-es kettős hullámhosszúságú fényvisszaverő PPG-érzékelőket használ az ujj artériás kapillárisainak érzékelésére. A minta frekvenciája 50 Hz, és a kalibrációs tartomány az SPO2 70-100% között van.

Kivitelezés: gyűrű forma
Méret: 22 x 30 x 18 mm
Tömeg: 6 g (gyűrű)
Készülék anyaga: akril / PC+ABS műanyagok
Szilikon gyűrű: élelmiszer-minőségű szilikon
Vízálló: IP67
Operációs rendszerek: iOS 10.0 és afelett, Android 4.2 és afelett
Mért értékek: véroxigénszint, pulzusmérés, AHI, HRV, alvás időtartama, alvás stádiumai
Véroxigénszint mérésének pontossága: 98%
Mérési idő: a teljes alvás időtartama alatt
Tárhely: felhő alapú (végtelen), a készülékben 7 napos memória
Applikációval rendelkezik: igen
Applikáció nyelve: angol
Adattovábbítás: bluetooth
Töltése: USB adatátviteli kábel
Tanúsítványok: RoHs, CE, FCC, TELEC

Kiknek ajánlott? Hangosan horkoló, légzéskimaradásban/alvási apnoe-ban szenvedőknek, rossz alvóknak, sokat stresszelő, szorongó személyeknek, váltott műszakban dolgozóknak.

A termék nem helyettesíti az orvosi konzultációt és a diagnózis felállítását. Az otthoni mérés az esetleges kóros elváltozásra hívja fel a figyelmet. Amennyiben ilyet tapasztal, javasoljuk, keresse fel kezelőorvosát kivizsgálás végett.