Koronavírus antigén gyorsteszt – ACRO COVID-19 (20 db)

67 200 Ft

SARS-CoV-2 antigén kvalitatív kimutatására szolgáló gyorsteszt, orvostechnikai eszközkészlet, nazofaryngealis tamponnal

 • Amerikai biotechnológiai cég csúcsminőségű antigén teszt Nasopharyngealis (orr-garat) felhasználásra
 • Eredmény 15 perc alatt!
 • Szenzitivitás: 97,3%,  Specificitás: 99,5%
 • Eltarthatóság: 12 hónap
 • Kiszerelés: 20 teszt/doboz
 • Csak professzionális felhasználásra! A mintavételt csak képzett szakember végezheti! 
 • OGYÉI/69886-3/2020
 • Kihelyezett vállalati, önkormányzati tesztelések és 100 db-nál nagyobb megrendelések egyedi áron. Érdeklődjön: 06 30 382 0982, email: [email protected].
Cikkszám: COV-305 Kategóriák: , ,

Leírás

Az új koronavírusok a β nemzetségbe tartoznak. A COVID-19 akut légúti fertőzést okozó betegség. Jelenleg az új koronavírus által fertőzött betegek a fő fertőzésforrások; a tünetmentes fertőzöttek is képesek átadni a vírust. A jelenlegi epidemiológiai vizsgálatok alapján a lappangási idő 1–14 nap, leggyakrabban 3–7 nap. A vírus főbb látható jelei közé tartozik a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Néhány esetben orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, myalgia és hasmenés is előfordul. A fertőzés terjedésének megakadályozására szolgáló standard ajánlások közé tartozik a rendszeres kézmosás, a száj és az orr takarása köhögés és tüsszögés esetén. El kell kerülni a szoros érintkezést olyanokkal, akiknél légúti megbetegedés tünetei jelennek meg, például köhögés és gyakori tüsszentés.

VIZSGÁLATI ELV

Az ACRO COVID-19 antigén gyorsteszt készlet a SARS-CoV-2-ből származó nukleokapszid-antigén kimutatására szolgál COVID-19-gyanús betegek orr- és garatüregében. A mintában található SARS-CoV-2 antigének reagálnak a tesztkazetta SARS-CoV-2 antitesttel bevont részecskéivel. Ezután a keverék kapilláris hatással felfelé vándorol a membránon, és reagál az előre bevont antitesttel a tesztvonal régiójában. Ha a minta SARS-CoV-2 antigént tartalmaz, a tesztvonal területén színes vonal jelenik meg. Ha a minta nem tartalmaz SARS-CoV-2 antigént, akkor a tesztvonal területén nem jelenik meg színes vonal, amely negatív eredményt jelez. Eljárási kontrollként egy színes vonal jelenik meg mindig a kontroll vonal területén, jelezve, hogy megfelelő mennyiségű mintát használtak és a membrán rendeltetésszerűen szívta be.

TÁROLÁSI UTASÍTÁSOK

 • A tesztkészletet szobahőmérsékleten vagy hűvös helyen kell tárolni (2-30°).
 • Nem fagyasztható.
 • A készlet eltarthatósági ideje 12 hónap.

 

BELSŐ MINŐSÉGELLENŐRZÉS

A belső minőségellenőrző egységeket a teszt tartalmazza. A kontrollcsíkban (C) megjelenő színes vonal jelzi az elegendő mintamennyiséget és a helyes eljárási technikát. A különálló pozitív és negatív kontrollcsíkok felhasználhatók a vizsgálati eljárás megerősítésére és a megfelelő vizsgálati teljesítmény ellenőrzésére.

 

A KÉSZLET TARTALMA

20 x tesztkazetta, 20 x sterilizált orrgarat-tampon, 20 x mintavevő cső, 2x pufferoldat, 20x csepegtető kupak

Eszközök, amelyek nem tartozékok, azonban szükségesek: Kesztyű, Időzítő

 

MINTAKÖVETELMÉNYEK

A tünetek kezdetén, a lehető legkorábban kapott minták tartalmazzák a legnagyobb arányban a vírust. A tünetek megjelenésének 5. napja után nyert minták nagyobb valószínűséggel mutathatnak álnegatív eredményeket, mint egy RT-PCR vizsgálat esetén. A nem megfelelő minta, a minta nem megfelelő kezelése és/vagy szállítása hamis negatív eredményt adhat; a mintagyűjtés oktatása erősen ajánlott, mert a minta minősége fontos a pontos vizsgálati eredmények előállításához.

 

MINTAGYŰJTÉS

Mintavétel orrgaratból

Helyezzen be egy műanyag vagy alumínium szárral ellátott kis hegyű tampont az orrnyíláson keresztül, az orrnyílással párhuzamosan (nem felfelé), amíg ellenállásba nem ütközik, vagy a távolság a fültől az orrlyukig terjedő távolsággal megegyezik, ami jelzi, hogy elérte az orrgaratot. A tamponnak el kell érnie az orrlyukak és a fül külső nyílása közötti távolsággal megegyező mélységet. Óvatosan dörzsölje és forgassa a tampont. Hagyja a tampont néhány másodpercig a helyén, hogy az felszívja a váladékot. Lassan, elforgatva távolítsa el a tampont. Ha az első mintavétel során a tampon nem telített, ugyanaz a mintavevő használható az orrgarat másik oldalán is. Ha a mintavétel nehézkes vagy a mintavevő akadályba ütközik, ugyanaz a tampon használható a másik orrlyukban is.

 

MINTÁK ELŐKÉSZÍTÉSE

 1. Nyissa ki a pufferoldatot tartalmazó cső fedelét.
 2. Helyezze a tampont a csőbe.
 3. Forgassa a tampont a cső belsejében egy percig.
 4. Zárja vissza szorosan a mintagyűjtő cső fedelét.

 

MINTA SZÁLLÍTÁSA ÉS TÁROLÁSA

A frissen gyűjtött mintákat a lehető leghamarabb, de legkésőbb egy órával a mintavétel után elő kell készíteni. A már előkészített minta legfeljebb 2 órán át tárolható 2-8°C-on.

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 Vizsgálat előtt várja meg, hogy a teszt, a minta és/vagy a reagens szobahőmérsékletű (18-30°C) legyen.

 1. Vegye ki a tesztkazettát a tasakból, és egy órán belül használja fel.
 2. Helyezze a kazettát tiszta és vízszintes felületre.
 3. Csepegtető segítségével 3 csepp (kb. 100μL) mintát adjon a reagenshez (S), majd indítsa el az időzítőt.
 4. Várja meg a színes vonal(ak) megjelenését. 15 perc múlva olvassa le az eredményt. 20 percnél több várakozási idő esetén a teszteredmények érvénytelenné válnak.

 

EREDMÉNYEK

 Negatív eredmény: Egy színes vonal jelenik meg a minőségellenőrző vonal területén (C). A detektálási vonal (T) nem látható.

Pozitív eredmény: Két színes vonal jelenik meg. Az egyik a minőségellenőrző vonal területén (C), a másik pedig a detektálási vonal területén.

Érvénytelen eredmény: Egy ellenőrző vonal sem jelenik meg, vagy csak egy a detektálási vonalnál (T). Ennek legvalószínűbb okai a nem elegendő mintamennyiség vagy a helytelen eljárási technika. Ebben az esetben tekintse át az eljárás menetét és ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel. Ha a probléma továbbra is fennáll, azonnal hagyja abba a tesztkészlet használatát és lépjen kapcsolatba a helyi forgalmazóval.

 

 

További információk

Tömeg 0.5 kg