Nature’s Truth Valeriana gyökér étrend-kiegészítő kapszula 2400mg/adag

7 215 Ft

 • Nature’s Truth Valeriana gyökér étrend-kiegészítő kapszula 2400mg/adag
 • Egyedülálló formula: 2400 mg szárított valeriana gyökérrel megegyező valeriana gyökér kivonat és természetes szárított valeriana gyökér keveréke
 • Hagyományosan a relaxáció és a nyugalom támogatására szolgáló készítmény
 • Kiemelkedő 2400 mg adagonként a pihentető és relaxált alvásért
 • A Nature’s Truth remékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert. GMO mentes.

Azonnal raktárról

EAN: 840093101617 Cikkszám: NT3110 Kategóriák: ,

Leírás

A Nature’s Truth az Egyesült Államok egyik vezető prémium minőségű vitamin és étrend-kiegészítő márkája. Egyes termékei már hazai patikákban is elérhetőek a GyorstesztLabort is működtető A-Lab Pharma forgalmazásában. Az  alvászavarok rendkívül gyakoriak a népesség körében. Becslések szerint minden harmadik ember szenved alvászavartól,  melynek tünetei a nehéz elalvás, a megszakított alvás, illetve a minőségi, pihentető alvás hiánya. A Valeriana gyökér kapszula adagonként kiemelkedő, 2400 mg valeriana gyökérnek megfelelő kivonatot tartalmaz. Magas hatóanyag tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez és a nyugodt, pihentető, egészséges alváshoz egész éjszaka, mély és pihentető alvást biztosítva mellékhatások nélkül.

A  valeriána vagy más néven macskagyökér  egy gyógynövény, melyet ősidők óta használnak a pihentető alvásért. Egyik legnépszerűbb természetes megoldás azoknak, akiknek álmatlanok az éjszakáik. A valeriána (Valeriana officinalis) egy Európában és Ázsiában élő gyógynövény, de ma már szinte az egész világon elterjedt. A gyökerét a hagyományos gyógyászatban már legalább 2000 éve használják. Kutatások alapján a valeriána gyökerének fogyasztása csökkentheti az elalváshoz szükséges időt, és javíthatja az alvás minőségét és mennyiségét.

Hogyan hat a valeriána?

A valeriána több olyan vegyületet is tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak a jobb alváshoz.  Ilyen például a valeriánsav, az izovaleriánsav és a különböző antioxidánsok.

A valeriána kutatásokkal igazolt hatása, hogy egyik hatóanyaga a valeriánsav kölcsönhatásba lép  lépni a gamma-amino-vajsavval (GABA), ami egy kémiai hírvivő anyag. A kutatások megállapították, hogy a stresszel szorosan összefüggő alacsony GABA szint  kapcsolatban áll a szorongással és a rossz alvással. A valeriánsav meggátolja a GABA lebomlását az agyban, így megszűnik a stressz, helyét a nyugalom veszi át. Ez a hatásmechanizmus megegyezik a legnépszerűbb szorongásgátló gyógyszerekével, azok mellékhatása nélkül. A valeriánában ezen kívül két olyan antioxidáns is megtalálható (heszperidin és a linarin), melyek nyugtató és alvásjavító tulajdonságokkal bírhatnak, így fokozva a gyóygnövény hatását. Több kutatás szerint a valeriána a szerotoninra is pozitív hatással van. A szerotonin a hangulat szabályozásában vesz részt, így ezzel is képes javítani a stresszre adott választ, csökkentve a negatív tényezőket, amelyek nyugtalanságot, alvászavarokat okoznak.

A valeriánának egyéb jótékony hatása  is lehet az elmúlt évek kutatásai szerint. Ezek:

Menopauza: Segíthet a menopauza időszakában rendszeresen fellépő hőhullámokat átvészelni azok erősségének és gyakoriságának csökkentésével. .

Menstruációs problémák: a valeriána javíthatja a premenstruációs szindróma (PMS) fizikai, érzelmi és viselkedési tüneteit. Csökkenti a görcsöket, mivel nyugtató hatása révén a méh izomzatára is pozitív hatással van.

Nyugtalan láb szindróma: Egy több hetes tanulmány alapján a nyugtalan láb szindrómában szenvedők tünetei javulhatnak, illetve a nappali aluszékonyságuk is csökkenhet.

Csökkentheti  a negatív stressz okozta memóriaproblémákat és a kognitív képességek csökkenését: A valeriána az agy működésére is pozitív hatással van, mivel csökkenti az oxidatív stressz agyra, gyakorolt negatív hatásait, így ismét “teljes kapacitáson” működhet agyunk.

 

Fontos: a Nature’s Truth termékek és a Nature’s Truth Valeriana is tipikusan természetes alapanyagokra és a legjobban hasznosuló összetevőkre épülnek. Amikor csak gyártás technikailag lehetséges, a termékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert és GMO mentesek is. Azaz a lehető legteljesebb körben mentesek egészségre káros összetevőktől, illetve az ismert vagy lappangó érzékenységek esetén is biztonságos segítséget jelentenek szervezetünknek, Eközben bioaktív hatóanyagban gazdag, optimalizált összetétellel rendelkeznek, és ennek következtében igen jó ár/érték arányt képviselnek. egy doboz Valeriana 45 nap pihentető alvást biztosít, kevesebb, mint napi 200 forintért, így hatékonyan és gazdaságosan segít átvészelni a stresszes időszakokat. 

 

Biztonságos-e a valeriána használata?

A valeriána egy rendkívül biztonságos gyógynövény, ami kutatások alapján nem okoz semmilyen káros elváltozást az emberi szervezetben, az előírásoknak megfelelően alkalmazva a mentális és fizikai teljesítményt sem befolyásolja negatívan.

A valeriána fogyasztása álmosságot okozhat, amit érdemes figyelembe venni járművezetés vagy egyéb munkagépek irányítása esetén, munkavégzéskor és egyéb, éberséget igénylő tevékenységek végzésekor.

Fontos: soha ne szedje a valeriánát alkohollal, nyugtató vagy szorongásoldó gyógyszerekkel, gyógynövényekkel vagy egyéb hasonló hatásmechanizmusú étrend-kiegészítővel együtt, mivel fokozhatja a depresszáns hatásukat.

Tápérték adatok: 1 adag: 2 kapszula, 1 doboz: 90 kapszula
Hatóanyag                                                   Kapszulánként                                                         NRV %**
Macskagyökér                                  165 mg (megfelel 1200 mg macskagyökér őrleménynek)
szabadalmaztatott  keveréke
Macskagyökér 10:1  arányú kivonata
(Valeriana officinalis )
Macskagyökér őrlemény
(Valeriana officinalis )
ÖSSZETEVŐK: Macskagyökér szabadalmaztatott keveréke (Macskagyökér (Valeriana officinalis) 10:1 arányú kivonata, Macskagyökér őrlemény), Rizsliszt (térfogatnövelő anyag), zselatin kapszula, növényi magnézium-sztearát
NEM tartalmaz glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterségesédesítőszert, tartósítószert. GMO mentes.
Adagolása: Felnőttek számára napi 2 kapszula, 30 perccel lefekvés előtt vegye be.
FIGYELEM:
 • Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges
  életmódot.
 • Várandósság és szoptatás alatt nem fogyasztható!
 • Gépjármű vezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel.
 • Fokozhatja a barbiturátok, az alkohol és a benzodiazepinek szedatív hatását!
 • 18 év alatti gyermekek számára fogyasztása nem ajánlott.
 • Ne használja, ha a kupak alatti zárófólia sérült.
 • A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.
 • Hűvös, száraz helyen tárolja.

 

NATURE’S TRUTH  – TERMÉSZETES VITAMINOK ÉS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK AZ USA-BÓL

A Nature’s Truth az Egyesült Államok egyik vezető prémium minőségű vitamin és étrend-kiegészítő márkája. A vállalatot megkülönbözteti számos versenytársától, hogy szakemberei a kutatás-fejlesztéstől, az alapanyagok felkutatásán és bevizsgálásán át a termék gyártásáig és csomagolásig a teljes termék-életciklust házon belül kontrollálják, így képesek garantálni az állandóan magas és stabil minőséget, Saját gyártóüzemei és a legmodernebb eszközökkel felszerelt laboratóriuma lehetővé teszik, hogy olyan folyamatokat is saját maga végezzen, amelyeket sok versenytársának ki kell szerveznie, legyen az allergia- vagy gázkromatográfiás/tömegspektrométeres (GC/MS) vizsgálat. Termékfejlesztése fókuszában az allergén- és GMO-mentes, illetve a bio termékek fejlesztése és bevezetése áll.

A Nature’s Truth szakemberei folyamatosan járják a világot, és közvetlenül a termelőktől szerzik be szigorúan ellenőrzött összetevőket. Minden beszállítójának át kell mennie egy szigorú minősítési folyamaton, hogy az egyenletes minőség garantálható legyen.

Gyártási kiválóság – 100%-os FDA megfelelőség

A gyártási folyamat 100%-ban megfelel az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) által meghatározott legszigorúbb előírásoknak. Létesítményeik az elérhető legmodernebb berendezésekkel vannak felszerelve a teszteléshez, keveréshez, kiszereléshez és csomagoláshoz. A legmagasabb minőségi szint elérését az alábbi 10 tanúsítvány igazolja.

 • Underwriter Laboratories Certified (UL)
 • Standard Operating Procedures (SOPs) aligned with cGMP goals
 • Current Good Manufacturing Practices Certified (cGMP compliant)
 • USP standards for heavy metals compliant
 • Dietary Supplement Health & Education Act (DSHEA) compliant
 • 21 CFR Part 111 compliant
 • Nutritional Labeling & Education Act (NLEA) compliant
 • USDA Organic Certified Facilities
 • Global Retailer and Manufacturer Alliance (GRMA) Certified through NSF
 • Kosher Certified (a gyártóüzemek)

A Nature’s Truth termékek tipikusan természetes alapanyagokra és a legjobban hasznosuló összetevőkre épülnek. Amikor csak gyártás technikailag lehetséges, a termékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert és GMO mentesek is.

 

Tájékoztató az étrend-kiegészítőkről

Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek gyógyítására, kezelésére vagy megelőzésére, és nem helyettesítik a szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Azonban segíthetnek kiegészíteni az orvos által javasolt terápiát. Az étrend-kiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyedül vagy kombináltan. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, de hasznos kiegészítést jelenthetnek.

Célunk a fogyasztók részletes tájékoztatása a termékek hatóanyagaival kapcsolatban, amely során tiszteletben tartjuk a 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben foglaltakat, valamint a gazdasági versenyhivatal előírásait. Amennyiben valamely állítással kapcsolatban kérdések, kétségek merülnek fel, kérjük, jelezze az info@alabpharma.hu címen. Termékeink egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítők, amelyek nem minősülnek gyógyszernek. A tudományos kutatások eredményeit általános tájékoztatás céljából közöljük, az eredmények nem minősülnek marketing- és terméktámogatásnak. A kutatások tartalmával és egészségügyi problémáival forduljon szakemberhez, orvosához vagy gyógyszerészéhez.