Akció!

RapiChek HomeCare FerritinTEST – a vashiány kimutatására

4 865 Ft 

4 135 Ft

  • RapiChek HomeCare FerritinTEST – gyorsteszt a vashiány kimutatására
  • Fáradt? Fejfájás? Fertőzésekre hajlamos? Ezek mind a vashiányra utaló tünetek
  • Otthon, diszkréten elvégezhető gyorsteszt vérből
  • 95,2%-os pontosság
  • Önellenőrzésre – CE 0483
  • Mennyiség: 1 teszt/doboz

199 készleten


Vásárolj szuperkedvezménnyel!

Mennyiség Kedvezmény
1 15%
2 20%
3 + 25%
EAN: 5999861970070 Cikkszám: RAP-104 Kategóriák: ,

Leírás

Gyakran érzi magát fáradtnak? Sűrűn fáj a feje? Hajlamos a fertőzésekre? A teszt segítségével pár perc alatt megállapíthatja, hogy a tünetek mögött a vashiány áll-e. A RapiChek HomeCare prémium minőségű tesztcsalád a leggyakoribb problémák, fertőzések kimutatására készült professzionális környezetben, vagy otthon, kényelmesen, diszkréten.

A vashiányt a táplálékkal történő elégtelen vasbevitel és vasfelszívódás, vagy a vérzésből (például menstruációs vérzés, rendellenes vérzés vagy fekély) eredő vasveszteség okozza, a terhesség vagy a növekedési fázis alatt is, és súlyos egészségügyi következményekkel jár. A FerritinTEEST a vashiány diagnózisának segítésére szolgál. A végleges diagnózist az orvosnak kell megerősítenie.

Minden készlet tartalmazza a vizsgálat elvégzéséhez szükséges összes vizsgálati összetevőt: egy tesztkazettát, egy használati utasítást, egy oldatos flakont a minta hígítási pufferével, 1 automata steril lándzsát a kényelmes vérvételhez, egy üvegkapilláris csövet, egy pipettát, egy alkoholos betétet és egy tapasz. Az eredmények 10 percen belül leolvashatók.

Háttér
A vashiány előfordulása a kisgyermekek és a szülőképes korú nők körében a legmagasabb. Fontos, hogy a szervezet jelenlegi vasraktárai elegendőek legyenek. A vas ferritin formájában fehérjekomplexben tárolódik. Ezért az emberi vérszérumban található ferritin a szervezetben tárolt vas teljes mennyiségének laboratóriumi markere. Fáradtság, fejfájás, sápadtság, erős szívdobogás vagy légszomj mind a vashiány lehetséges jelei.

LEÍRÁS

A vashiányt a táplálékkal történő elégtelen vasbevitel és felszívódás, vagy a vérzésből (például menstruációs vérzés, rendellenes vérzés vagy fekély) eredő vasveszteség okozza, akár a terhesség vagy a növeke-dési fázis alatt is, és súlyos egészségügyi következményekkel jár. A fáradtság, a fejfájás, a sápadtság, az erős szívdobogás vagy a légszomj – mind a vashiány lehetséges jelei.

A TESZTEREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE
A teszteredmény leolvasásához csak állapítsa meg, hogy látható-e jelzőcsík az ellenőrző (C) helyzetben. Az ellenőrző csík (C) erőssége vagy halványsága nem diagnosztikus értékű.

 

POZITÍV TESZTEREDMÉNY
Ha csak az ellenőrző csík (C) látható, de NINCS tesztcsík (T), a teszteredmény pozitív. Ez a teszteredmény azt jelenti, hogy a vérben alacsony a ferritinszint, és így a vaskoncentráció is. Javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, mivel lehetséges, hogy vashiányban szenved.

NEGATÍV TESZTEREDMÉNY
Ha az ellenőrző- (C) és a tesztelési (T) helyzetben megjelenik a jelzőcsík, akkor a teszt eredménye negatív, függetlenül a jelzőcsík erősségétől. A vizsgálati eredmény azt jelenti, hogy a vér ferritinszintje, és így vaskoncentrációja is normálisnak tekinthető, vagyis nem áll fenn vashiányos állapot. Akut fertőzések vagy gyulladások, valamint a máj, a lép vagy a vese megbetegedései megemelhetik a ferritinszintet. Ha bármilyen tünetet észlel, kérjük, forduljon orvoshoz további kivizsgálás céljából.

ÉRVÉNYTELEN TESZTEREDMÉNY
Ha a tesztablakban nem jelenik meg az ellenőrző csík (C) vagy csak a tesztcsík (T) látható, az azt jelenti, hogy a tesztelés nem megfelelően történt, és az eredmény érvénytelen. Fontos, hogy pontosan kövesse a tesztelésre vonatkozó utasításokat. Végezze el
a tesztet új vérmintával és új teszttel.

 

 

 

 

További információk

Tömeg 0,2 kg