Akció!

viola OVULÁCIÓS TESZT (5 db/doboz)

Original price was: 4 624 Ft.Current price is: 3 250 Ft.

 • A fogamzásra alkalmas időablak becslése (nem fogamzásgátlás), vizeletmintából
 • Gyermekvállalás esetén az LH hormon szintjének vizsgálatával meghatározható az  az időablak, amikor a petesejt megtermékenyülhet.
 • Osztrák termék
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló tanúsítvánnyal rendelkező teszt
 • Eredmény 10 perc alatt!
 • Szenzitivitás: 86,7% Specificitás: 90,9%
 • Kiszerelés: 5 teszt/doboz (1 ciklus alatt szükséges mennyiség)
 • OGYÉI Regisztrációs szám: HU/CA01/82940/21
 • CE 0483

Azonnal raktárról

EAN: 9007224972077 Cikkszám: CAR-007 Kategóriák: , , , ,

Leírás

Információk:

Ez a teszt a családtervezésben nyújt segítséget. Megbízható jelzést ad az ovuláció várható idejéről és megtörténtéről. Az ovuláció az a pillanat, amikor egy érett petesejt kilökődik a petefészekből a petevezetékbe, ahol néhány órán át megtermékenyíthető. Az ovulációt a hLH-hormon hirtelen megnövekedése váltja ki a ciklus közepén.

A hLH-hormon szintje a fogamzóképes korú nők vizeletében 3-15 IU/l (nemzetközi egység (NE) / liter), ami kb. 24 órával az ovuláció előtt 200 IU/l-re nő. A teszt segíti detektálni ezt a növekedést. Mivel a spermiumok általában több napig életben maradnak a női testben és
némi időre van szükségük a petesejt felé történő vándorláshoz, a hormonszint emelkedése egyben annak a fázisnak a kezdetét is jelenti, amelyben a nemi közösülés valószínűleg a petesejt megtermékenyüléséhez vezet.

Mivel azonban a fogantatást sok tényező befolyásolja, a megtermékenyülés elmaradhat. A hLH koncentrációjának növekedése a vizeletben az ovuláció bekövetkezésének valószínűségét jelzi. Ha rendeltetésszerű használat mellett hónapokon keresztül sem sikerül a megtermékenyülés, vagy három egymást követő cikluson belül nem észleli a hLH emelkedését, forduljon kezelőorvosához.

Rendszeres menstruációs ciklus esetén 5 tesztkazetta elegendő. Ha az Ön ciklusa rendszertelen, előfordulhat, hogy több tesztkazettára lesz szüksége.

Terhesség vagy menopauza, illetve hLH- vagy hCG-tartalmú gyógyszer módosíthatja a teszt eredményességét. 64 résztvevővel végzett teljesítményértékelési tanulmány során ez a teszt 86,7%-os diagnosztikai szenzitivitást és 90,9%-os diagnosztikai specifi citást
mutatott (CARE diagnostica, 2002).

Összetevők:
A tesztpálcák hLH-antitestekkel bevont membránokat tartalmaznak.

 

A készlet tartalma:

 • doboz, 5 db egyenként csomagolt tesztkazetta és nedvszívó, tesztlemez,
 • használati útmutató.
 • Ezeken felül szükséges: időmérő eszköz, illetve szükség esetén egy tiszta tároló eszköz vizelet gyűjtéséhez

 

Vizsgálati cél: 

A fogamzásra alkalmas időablak becslése (nem fogamzásgátlás).

 

A teszt jelentősége: 

Gyermekvállalás esetén vizsgálható az az időablak, amikor a petesejt megtermékenyülhet.

 

Élettani háttér: 

A petesejt érés végén az LH (luteinizáló hormon) hirtelen emelkedést mutat.

Ezen hormon magas szintje váltja ki az érett petesejt kilökődését a tüszőből. Az LH csúcsot követő ovuláció és a menstruáció előtti pár napos időszak alkalmas a petesejt megtermékenyítésre.

 

A teszt működése 

Az LH magasabb szintjét (az átlagos 3-15 mIU/mL) mutatja ki immunkromatográs módszerrel a

vizeletből. Ez az érték az ovuláció előtt 200 IU/L körüli értékre emelkedik. A teszt úgy van kalibrálva, hogy 30 mIU/L felett mutat pozitivitást, azaz az emelkedett értéktartományra érzékeny.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Tegye a tesztpálcát a csomagolásra, 10-15 perc múlva olvassa le a teszt eredményét az útmutató hátoldalán található segédlet alapján.

TESZTELÉSI PERIÓDUS

A készletben található lemezen állítsa be a legutóbbi havi ciklusának hosszát.
A kis ablakban megjelenő számok a vizsgálható időtartam kezdő és végdátumai.

Példa: 25 napos ciklus esetén az ovuláció a menstruáció kezdete utáni 9. napon kezdődik és a 13. napig, vagy pozitív eredményig tart.

Az ovulációs teszt detektálási határa 30 mIU/ml. A periódus megállapítását követően a jelen útmutatóban leírtak szerint a tesztet minden nap ugyanabban az időben kell elvégezni, a pozitív eredmény eléréséig.

Ha a korábbi menstruációs periódusok rendszertelenek voltak, használja az elmúlt hat hónap legrövidebb ciklusát a tesztidőszak meghatározásához.

 

Megjegyzés:

Ez az immunológiai teszt a hLH (emberi luteinizáló hormon) kimutatására szolgál vizeletmintából.
A vizsgálat során használt anyagok (antitestek) potenciálisan fertőző anyagok, de a vizsgálati komponensek rendeltetésszerű használata mellett nem jelentenek veszélyt.

 

 

KIÉRTÉKELÉS

 

Ha két lila vonal jelenik meg az eredményjelző területen, és az alsó vonal azonos erősségű vagy erősebb, mint a felső vonal, az eredménye pozitív, termékeny időszakban van. Ebben az esetben nincs szükség a további tesztpálcákra, félreteheti őket a következő ciklus idejére (ha szükséges).

Ha két lila vonal jelenik meg az eredményjelző területen, és a felső vonal láthatóan erősebb, mint az alsó vonal, illetve, ha csak a felső vonal látszódik, a teszt érvényes, azonban még nem kezdődött el az ovulációs időszak.

Ebben az esetben további teszteket kell végeznie a következő napokban, amíg pozitív eredményt nem kap.

A teszt érvénytelen, ha az eredményjelző ablakban nem jelenik meg lila vonal 5-10 percen belül, illetve, ha csak a tesztvonal (alsó) jelenik meg. Érvénytelenséget okozhat a hibás mintavétel, sérült csomagolás vagy helytelen tárolás. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

10 percnél hosszabb várakozási idő érvénytelenné teszi a tesztet.

Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

A teszt tartozékait a háztartási hulladékokkal együtt dobja ki, miután leolvasta az eredményt.

További információk

Tömeg 0,2 kg