logo

2020 ÓTA – 10.000+ SIKERES VÁSÁRLÁS

5 tipp az egészséges életmód kialakításához

Az egészséges életmód nagymértékben hozzájárul a jó fizikai és mentális egészséghez. Mit tudunk tenni, milyen lehetőségeink vannak, amelyek hozzásegíthetnek minket az egészséges életmód kialakításához?

1, Egészséges, változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás!

Hogyan tudod ezt összeállítani? Fontos, hogy tartalmazza a szükséges tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyek biztosítják a szervezet számára a szükséges energiát és tápanyagokat. A kiegyensúlyozott táplálkozás alappillérei a többféle gyümölcs- és zöldség fogyasztása, teljes kiőrlésű gabonák, magas fehérjetartalmú élelmiszerek és alacsony zsírtartalmú élelmiszerek fogyasztása. Ezek mellett érdemes kerülni a magas sótartalmú élelmiszereket, mert ezek növelik a vérnyomást és a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát. Azonban arra is fontos felhívni a figyelmet, hogy óvatosan alkalmazz napjainkban oly népszerű divatdiétákat, mert sok esetben hiánytáplálkozáshoz vezethetnek, és hosszú távon súlyos károkat okozhatnak szervezetünkben.

2, Étrend-kiegészítők fogyasztása!

Kiegészítik az étrendünket olyan tápanyagokkal, amelyeket a normál étkezésünk során esetleg nem juttatunk be megfelelő mennyiségben vagy hiányoznak a táplálékainkból.

Az étrend-kiegészítők fontosak lehetnek abban az esetben, ha valaki nem tud megfelelően változatos és kiegyensúlyozott étrendet tartani, vagy olyan speciális tápanyagokat szeretne bejuttatni a szervezetébe, amelyekre szüksége van az egészségének megőrzése érdekében.

Az étrend-kiegészítők segítségével például biztosítható azon vitaminok és ásványi anyagok bevitele, amelyekre a testünknek szüksége van. Ezen kívül vannak olyan étrend-kiegészítők, amelyeket sportolók vagy terhes nők is alkalmazhatnak, hogy a szervezet megnövekedett igényét pótolják.

Extra tipp: Alaposan nézz utána, hogy milyen minőségű étrend-kiegészítőt vásárolsz. Sajnos sok esetben alig hasznosuló összetevők is vannak az alacsonyabb árú silányabb minőségű készítményekben.

3, Megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés, stressz csökkentése!

130A megfelelő alvás segít a testnek és az agynak regenerálódni, és javítja a mentális egészséget. Tartsd a stressz szintet minél alacsonyabban: a stressz kezelése fontos a mentális egészség megőrzése érdekében. Lehetőség szerint végezz meditációt, jógázz vagy keress valamilyen stresszoldó tevékenységet. Támogasd a mentális egészséged, hisz fenntartása fontos, mert segíthet a betegségek megelőzésében. Csatlakozz olyan közösséghez, amelynek értékrendje megegyezik a tiéddel. A kapcsolatok építése és fenntartása segíthet a mentális és érzelmi egészség javításában és a stressz csökkentésében.

Extra tipp: Felgyorsult impulzusgazdag mindennapokban a cirkadián ritmus sokaknál felborulhat. Ha szeretnéd visszaállítani, reggel tudatosan ébredj napfelkeltekor és rövid időre nézz a természetbe, majd naplementénél tegyél ugyanígy. Megfelelő mozgással és táplálkozással be tud állni, amely az életünk számos területére pozitívan hathat.

4, Évente szánj időt a rendszeres szűrővizsgálatokra!

A szűrővizsgálatok segíthetnek a betegségek korai felismerésében és kezelésében. Egyre több helyen végeznek költséghatékony szűrővizsgálatokat, amelyek során általános kivizsgálásra vállalkozhatsz, vagy akár célzott szűrésekre, szűrési csomagokra is. Napjainkban kiváló minőségű, extra magas pontosságú gyorsteszteket is vásárolhatsz, amelyeket otthonod kényelmében is használhatsz. Számos fertőző betegség, szervi elváltozás, sőt még akár bizonyos daganatok korai tüneteinek kimutatására is alkalmas tesztek is vannak már forgalomban. Az állami egészségügy leterheltségével és a magán-egészségügy drágulásával ezek a megoldások is egyre népszerűbbek, mivel lényegesen kedvezőbb áron és gyorsabban juthatunk hasznos eredményekhez.

5, Aktív életmód, rendszeres sport!

128A rendszeres testmozgás javítja a kardiovaszkuláris egészséget, a szív- és érrendszer működését, csökkentheti a vérnyomást, erősítheti a vérellátást, és csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Emellett erősebbé és rugalmasabbá teszi az izmokat. Csökkenti a stresszt, pozitív befolyással lehet a hangulatra, növelheti az önbecsülést és az alvás minőségét. Sportolj hetente legalább háromszor 30 percet és a tested meghálálja. Ha intenzívebb sétát szeretnél próbáld ki a Nordic Walking eszközöket.

Az egészség megőrzése fontos a jó fizikai és mentális egészség fenntartásához, és segíthet megelőzni a betegségek kialakulását és súlyosbodását. Mindenkinek érdemes kellő figyelmet fordítania a saját egészségének fenntartására, és az egészséges életmód kialakítására. Ez magában foglalja a megelőző intézkedések bevezetését, például a védőoltások és a szűrővizsgálatok igénybevételét, valamint az egészséges életmód kialakítását és fenntartását. Kerüljük a káros szenvedélyeket! A dohányzás, az alkoholfogyasztás és a drogok használata káros hatással lehet az egészségre.

 

Kosár