logo

2020 ÓTA – 10.000+ SIKERES VÁSÁRLÁS

Az otthoni gyorstesztek térhódítása napjainkban

Az elmúlt években egyre nagyobb szerep jutott az egyszer használatos gyorsteszteknek, főleg a SARS-COV2 vírus kapcsán. Azonban sokan nincsenek tisztában vele, hogy ezeken a teszteken felül egyéb gyorstesztek is léteznek, amelyek pontossága már kiemelkedően magas, és segítségünkre lehetnek a mindennapok során. Számos betegség, szervi elváltozás, sőt még akár a rák kimutatására is alkalmas tesztek is vannak forgalomban. Az egészségügy drágulásával egyre nagyobb teret nyertek, mivel jóval olcsóbbak és általuk gyorsabban eredményhez juthatunk. Ismerjük meg ezeket, és a bennük rejlő lehetőségeket!

Alcimsor Hozzaadasa 30

Milyen típusú tesztek vannak és hogyan működnek?

Felhasználási szempontok szerint több nagy csoport létezik, ezeket mutatjuk most be. Bármelyik csoportot is vizsgáljuk, működésük rendkívül egyszerű, és gyors eredményhez juthatunk belőle. Azt meg kell említeni, hogy ezek az eszközök nem alkalmasak orvosi diagnózis felállítására, azonban nagyban felgyorsíthatják és megkönnyíthetik az azonosítást, és negatív eredmény esetén szakorvos felkeresésével a kezelés kialakítását. Ezek a tesztek nem helyettesítik az orvosi ellátást, illetve, ha a teszt nem is jelez eltérést a normáltól, de tüneteink vannak/nem enyhülnek, javasolt egy alapos orvosi kivizsgálás.

Vértesztek: Otthoni gyorstesztek közül az egyik legelterjedtebb a vérminta alapú típus, amely mindössze egy csepp vérből képes elvégezni az elemzést. Minden teszthez tartozik egy eredményjelző, amelyet 5-15 perccel a mintavétel után leolvashatunk és láthatjuk, hogy az eredményünk hol helyezkedik el a skálán a normál értékhez képest. Ismert vértesztek például: vasteszt, D-vitamin teszt, vagy a myCARE Koleszterin teszt.

Vizelet tesztek: Második legelterjedtebb csoport, jellemzően női fertőzések, hormon problémák, vese problémák, vizelet PH és terhességhez kapcsolódó információk kinyerésére alkalmasak.

Nyáltesztek: Ebben a kategóriában megtalálható számos COVID-19 azonosítására alkalmas teszt. Gyors és egyszerű mintavétel, gyerekek és idős emberek számára egyaránt.

Széklet tesztek: Gyorstesztek között találkozhatunk széklet tesztekkel, amelyekkel már otthon is könnyen és egyszerűen azonosíthatják a problémát. Ilyen például a my Care család székletvér tesztje, amely székletben megjelenő vér kimutatására, elsősorban a vastagbél és rectum daganatok gyanújának azonosítására szolgál.

Ezeken felül léteznek még kenet alapú- (főleg női betegségek kimutatására alkalmasak, hüvelyből tudjuk venni), bőr- (leggyakoribb bőrtesztek az allergia tesztek), lehet- és drogtesztek is.

Az osztrák CARE Diagnostica gyorstesztjei már itthon is megvásárolhatóak, portfóliójukban vér-nyál-széklet és kenet tesztek is találhatóak. Az A-Lab Pharma a magas minőségű gyorstesztek és gyorsdiagnosztikai eszközök szakértőjeként a gyártó hazai képviseletét látja el.

Kosár