Nature’s Truth SZELÉN 200 µg étrend-kiegészítő tabletta

5 500 Ft

 • Nature’s Truth SZELÉN 200 µg étrend-kiegészítő tabletta
 • Kiemelkedő hasznosulású, szerves élesztő szelén
 • Sejtvédő, hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez, az immunrendszer működéséhez 
 • Hozzájárul a haj és köröm normál állapotának fenntartásához
 • Részt vesz a normál spermaképződésben 
 • 200 µg szelén tablettánként
 • Vegetáriánus formula
 • A Nature’s Truth termékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert. GMO mentes.

5 készleten

Leírás

A Nature’s Truth az Egyesült Államok egyik vezető prémium minőségű vitamin és étrend-kiegészítő márkája. Egyes termékei már hazai patikákban is elérhetőek a GyorstesztLabort is működtető A-Lab Pharma forgalmazásában. A szelén egy úgynevezett nyomelem, így rendkívül kis mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön. Hiánya azonban számos problémát okozhat. A szelén fontos szerepet játszik a pajzsmirigy működésében, a haj és körmök egészségében, a sejtek oxidatív egészségében és a megfelelő immunrendszer fenntartásában  is. Ezen kívül szerepet játszik a spermiumok   normál képződésében is, ezáltal fontos lehet a babavárás előtti felkészülésben. Azonban Európa, és ezen belül hazánk termőföldjei is szelénhiányosak, ezért nagyon nehéz a normál táplálkozással biztosítani  a napi szükségletet is érdemes seléntartalmú étrend-kiegészítőt is szedünk.

Szelén a sokoldalú nyomelem

A szelén, bár csak minimális mennyiség szükséges napi szinten ahhoz, hogy szervezetünk optimálisan működjön, mégis számos folyamatban vesz részt, hiánya több látható és érezhető tünetet okoz.

Mik a szelén legfontosabb hatásai?

Haj, bőr és köröm egészsége
A szelén antioxidánsként hatva semlegesíti a bőrt és körmöt és hajat öregítő szabad gyököket, így segít a töredezett körmök, a bőr ráncosodásának, megereszkedésének, a haj ritkulásának megelőzésében.

Immunrendszer működése és tumor megelőzés
A szelén egyik legfontosabb feladata, az immunrendszer modulálása, ami azt jelenti, hogy segít az optimális működés beállításában alul- illetve túlműködés esetén is. Nélkülözhetetlen az autoimmun betegségeknél is. Elegendő szelén nélkül gyengül az immunrendszer és a legújabb kutatások szerint így a szervezetünk is kevésbé tud védekezni a tumorok kialakulása ellen.

Pajzsmirigy működés
Tudta, hogy a pajzsmirigy a szervezetünk szelén központja? A pajzsmirigyben több szelén van, mint bármely más szervben. A pajzsmirigy működését, a szervezetbe jutó pajzsmirigy hormonok termelését a szelén aktívan segít szabályozni. Hiányában a T3 hormon termelése is csökken, ráadásul súlyosabb szelénhiány esetén a pajzsmirigybe koncentrálódik a szelén készlet, elvonva a többi szervtől, amelyek optimális működéséhez szükség van szelénre.

Immunrendszer működése
Szelén hiány esetén a szervezet kitett lesz a betegségekkel szemben és a gyógyulási idő is nőhet. Mivel a szelén hozzájárul az immunrendszer optimális működéséhez, így a hiányában a vírusok és baktériumok könnyebben és gyorsabban képesek szaporodni. A megfelelő szelénszint segíti a fehérvérsejtek képződását, ezáltal pedig a vírusok elpusztítását.

Oxidatív stressz
A szelén csökkenti az oxidatív stresszt, hiánya gyakran reumás, köszvényes gyulladásokat és ekcémát, pszoriázist okoz. A szelén szerepet játszik a prosztaglandinok termelésében, így a gyulladások mértéke csökken, enyhül a reumás ízületi gyulladás.

Termékenység
A férfiaknál a szelén részt vesz a spermiumok képződésében, ezáltal növelheti a termékenységet. Ugyanakkor a nők szervezétben is fontos szerepet játszik: a szelénhiányos nők körében magasabb a vetélések száma.

Májbetegségek
Tanulmányok szerint azt mutatják, hogy a májbetegségtől szenvedő embereknél a szelén szintje alacsony. Ezért a krónikus májbetegségben szenvedők számára fontos a szelén bevitel növelése, mivel a szelén csökkenti a májrák kockázatát.

 

Szelénszint és a táplálkozás

A szelén bevitele élelmiszereken keresztül történik normál esetben. A bevitt szelén mennyisége függ a termőtalaj szeléntartalmától. Mivel Európában és így Magyarországon is a talaj szelénszintje alacsony, kizárólag táplálékkal lehetetlen megfelelő mennyiséget bevinni a szervezetbe. Ezt a problémát fokozzák a feldolgozott élelmiszerek nagy mennyisége, mivel ezekben csökken a szelén mennyisége. Az egészségtelen életmód (dohányzás és alkohol) is tovább csökkenti a szelén hasznosulását.

Ezért fontos a szelén rendszeres hozzáadása a diétához, étrend-kiegészítőkkel. Hasznosulás szempontjából a szerves szelén a leghatékonyabb szelénforrás, mivel a szervezet sokkal könnyebben és magasabb százalékban képes felvenni, mint a mesterséges szelént.

Fontos: a Nature’s Truth termékek és a Nature’s Truth Szelén is tipikusan természetes alapanyagokra és a legjobban hasznosuló összetevőkre épülnek. Amikor csak gyártás technikailag lehetséges, a termékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert és GMO mentesek is. Azaz a lehető legteljesebb körben mentesek egészségre káros összetevőktől, illetve az ismert vagy lappangó érzékenységek esetén is biztonságos segítséget jelentenek szervezetünknek, Eközben bioaktív hatóanyagban gazdag, optimalizált összetétellel rendelkeznek, és ennek következtében igen jó ár/érték arányt képviselnek. Az élesztő szelén közel 90%-os hasznosulású, szerves nyomelem, hatékonyabb hasznosulással a mesterségesen előállított szelénnel szemben.

A szelén hozzájárul:

 • A pajzsmirigy normál működéséhez
 • A haj és köröm normál állapotának fenntartásához
 • Az immunrendszer normál működéséhez
 • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
 • A szelén részt vesz a normál spermaképződésben.
Tápérték adatok: 1 adag: 1 tabletta, 1 doboz: 100 tabletta
Hatóanyag                                                   Tablettánként                                                         NRV %**

Szelén (szelén élesztőként)                                    200 µg                                                                      67

ÖSSZETEVŐK: Cellulóz (növényi eredetű), szelén élesztő (szelén), növényi magnézium-sztearát, növényi sztearinsav, kroszkarmellóz, szilícium-dioxid
NEM tartalmaz glutént, búzát, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert. GMO mentes. Vegetáriánus.
Adagolása: Felnőttek számára napi 1 tabletta.
FIGYELEM:
 • Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges
  életmódot.
 • Ne használja ezt a terméket, ha allergiás az élesztőre.
 • Várandósság és szoptatás ideje alatt a szedése nem ajánlott. 
 • Ha bármilyen gyógyszert szed vagy bármilyen egészségügyi problémája van, használat előtt konzultáljon orvosával.
 • Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, azonnal hagyja abba a termék használatát, és forduljon orvosához.
 • Ne használja, ha a kupak alatti zárófólia sérült.
 • A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.
 • Hűvös, száraz helyen tárolja.

 

NATURE’S TRUTH  – TERMÉSZETES VITAMINOK ÉS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK AZ USA-BÓL

A Nature’s Truth az Egyesült Államok egyik vezető prémium minőségű vitamin és étrend-kiegészítő márkája. A vállalatot megkülönbözteti számos versenytársától, hogy szakemberei a kutatás-fejlesztéstől, az alapanyagok felkutatásán és bevizsgálásán át a termék gyártásáig és csomagolásig a teljes termék-életciklust házon belül kontrollálják, így képesek garantálni az állandóan magas és stabil minőséget, Saját gyártóüzemei és a legmodernebb eszközökkel felszerelt laboratóriuma lehetővé teszik, hogy olyan folyamatokat is saját maga végezzen, amelyeket sok versenytársának ki kell szerveznie, legyen az allergia- vagy gázkromatográfiás/tömegspektrométeres (GC/MS) vizsgálat. Termékfejlesztése fókuszában az allergén- és GMO-mentes, illetve a bio termékek fejlesztése és bevezetése áll.

A Nature’s Truth szakemberei folyamatosan járják a világot, és közvetlenül a termelőktől szerzik be szigorúan ellenőrzött összetevőket. Minden beszállítójának át kell mennie egy szigorú minősítési folyamaton, hogy az egyenletes minőség garantálható legyen.

Gyártási kiválóság – 100%-os FDA megfelelőség

A gyártási folyamat 100%-ban megfelel az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) által meghatározott legszigorúbb előírásoknak. Létesítményeik az elérhető legmodernebb berendezésekkel vannak felszerelve a teszteléshez, keveréshez, kiszereléshez és csomagoláshoz. A legmagasabb minőségi szint elérését az alábbi 10 tanúsítvány igazolja.

 • Underwriter Laboratories Certified (UL)
 • Standard Operating Procedures (SOPs) aligned with cGMP goals
 • Current Good Manufacturing Practices Certified (cGMP compliant)
 • USP standards for heavy metals compliant
 • Dietary Supplement Health & Education Act (DSHEA) compliant
 • 21 CFR Part 111 compliant
 • Nutritional Labeling & Education Act (NLEA) compliant
 • USDA Organic Certified Facilities
 • Global Retailer and Manufacturer Alliance (GRMA) Certified through NSF
 • Kosher Certified (a gyártóüzemek)

A Nature’s Truth termékek tipikusan természetes alapanyagokra és a legjobban hasznosuló összetevőkre épülnek. Amikor csak gyártás technikailag lehetséges, a termékek NEM tartalmaznak glutént, búzát, élesztőt, tejet, laktózt, szóját, mesterséges színezéket, mesterséges aromát, mesterséges édesítőszert, tartósítószert és GMO mentesek is.

 

Tájékoztató az étrend-kiegészítőkről

Az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek gyógyítására, kezelésére vagy megelőzésére, és nem helyettesítik a szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Azonban segíthetnek kiegészíteni az orvos által javasolt terápiát. Az étrend-kiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyedül vagy kombináltan. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, de hasznos kiegészítést jelenthetnek.

Célunk a fogyasztók részletes tájékoztatása a termékek hatóanyagaival kapcsolatban, amely során tiszteletben tartjuk a 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben foglaltakat, valamint a gazdasági versenyhivatal előírásait. Amennyiben valamely állítással kapcsolatban kérdések, kétségek merülnek fel, kérjük, jelezze az info@alabpharma.hu címen. Termékeink egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítők, amelyek nem minősülnek gyógyszernek. A tudományos kutatások eredményeit általános tájékoztatás céljából közöljük, az eredmények nem minősülnek marketing- és terméktámogatásnak. A kutatások tartalmával és egészségügyi problémáival forduljon szakemberhez, orvosához vagy gyógyszerészéhez.

További információk

Tömeg 0,2 kg