POWER Q-1000 PLUS nyomásterápiás készülék nyirokmasszázshoz

74 900 Ft

 • Könnyen kezelhető nyirokmasszázs gép, számos betegség és tünet kezelésére
 • Max. 12 légkamrával: egyszerre 3db, egyenként 4 légkamrás mandzsetta csatlakoztatható hozzá
 • Enyhe vagy közepesen súlyos, komplikációtól mentes nyiroködéma (limfödéma) otthoni kezelése
 • Súlyos, gyorsan telítődő, folyamatosan csorgó, fekélyes nyiroködéma kezelésére ez a készülék nem javasolt
 • Kar és láb ödémákra is
 • Az emlőeltávolítás (masztektomia) utáni karduzzanat esetén megfelelő
 • Hatékonyan szünteti meg a visszérbetegség által keltett nehézláb érzést és feszülő fájdalmakat
 • Terhességi visszérbetegségben is alkalmazható
 • Trombózis utáni állapot kezelésére (az akut szakasz lezajlása után 3 hónappal)
 • Végtag bénulás, csökkent mozgásképesség esetén serkenti a vérkeringést és segít megelőzni a trombózis kialakulást
 • Narancsbőr tünet csökkentése is (láb és törzs mandzsettákkal)
 • Sport utáni izomregeneráció javítása – serkenti a metabolitok kiürítését és gyorsítja a regenerációt
 • Relaxáló, kellemes masszázst biztosít a fáradt testnek
 • 12 hónap garancia
 • A készülékhez a megfelelő tartozékokat ITT találja.
 • SZÁLLÍTÁSI IDŐ: 3-4 MUNKANAP

Raktárról 3-4 napon belül

Leírás

A Power Q-1000 Plus nyirokmasszázs gép egy alap funkciókkal rendelkező, így otthon is egyszerűen használható és könnyen kezelhető, ugyanakkor hatékony  nyirokmasszázs gép, mely számos betegség és tünet kezelésére, javítására alkalmas.

Mandzsetta választék

A készülékhez 4 légkamrás kezelőmandzsetta csatlakoztatható, egyidejűleg maximum 3. Vásárláskor a készülékhez a célzott kezelésnek megfelelő mandzsettát válasszon!

 

Felső végtag kezelése

A kart érintő nyiroködéma általában egyoldali, tehát általában csak egy kar mandzsetta használata szükséges. Ha sportolóként alkalmazná a készüléket az izomregeneráció javítására, érdemes két kar mandzsettát vásárolni, hogy mindkét kart egyszerre kezelhesse.

A kar mandzsetta tépőzáras pánttal rendelkezik, amellyel az ellenoldali hónalj alatt rögzíthető.

Kar mandzsetta méretei:

Vásárlás előtt mérje meg a kar körfogatát az alábbi helyeken: csukló – alkar -felkar körfogata hónalj alatt. A mért adatok alapján  már kiválasztható a megfelelő méret:
– M méret
– L méret

Zöld vonal és dőlt szám jelöli a hosszat (cm-ben). Piros vonal és vastag szám jelöli a körfogatot (cm-ben).

 

Alsó végtagok kezelése

Mielőtt láb mandzsettát választ, mérje meg az alsó végtagok körfogatait a következő helyeken: boka – lábszár – térdkalács – combtő. Két féle láb mandzsetta közül lehet választani: térdig érő vagy combig érő.

A combig érő mandzsettából M-L-XL méretek állnak rendelkezésre. Ha a méret nem megfelelő, becipzárazható toldalék is rendelkezésre áll.

Félhosszú láb mandzsetta:

Speciálisan A trombózis utáni állapot (posttrombotikus szindróma) kezelésére szolgál, és kb. térdig ér. A trombózis után 3-4 hónappal lehet elkezdeni a használatát. A duzzanat csak a lábfejre vagy legfeljebb a bokára terjed. Ha magasabbra terjed, akkor a hosszú mandzsetta szükséges.

Combig érő láb mandzsetta:

Kiválóan alkalmas a lábat érintő nyiroködéma, visszérbetegség és a trombózis utáni állapot kezelésére. Sportolóknak is ajánlott az izomregeneráció javítására. Attól függően, hogy az ödéma egyoldali vagy mindkét lábat érinti, választhat egy vagy pár mandzsettát. Az “alap” méretek mellett bővítőkkel is növelhető a méret.

H = félhosszú láb mandzsetta  •   M-L-XL combig érő lábmandzsetta választható méretei  •  Zöld vonal és dőlt szám: hossz méret cm-ben  •  Piros vonal és vastag szám: körfogat méret cm-ben

 

Törzs-far-has kezelése

A comb felső részének, csípőnek, farának és hasának kezeléséhez két típusú mandzsetta választható: nadrág és övszerű. Mindkettőre szükség lehet, ha a nyiroködéma a combig terjed. A nadrág mandzsetta teljes körkörös kezelést biztosít, míg az övszerű mandzsetta a comb belső oldalát és a far alsó részét nem veszi be.

Nadrág mandzsetta:

A comb felső részének, fenéknek és has alsó szakaszának hatékony és körkörös kezelésére szolgál. Ideális a com-csípő nyiroködémája esetén. Kiváló szépségápolási célokra, különösen cellulit, narancsbőr kezelésre, illetve kavitáció (zsírbontó kezelés) után. A nadrág mandzsetta “beépített” légtömővel rendelkezik, azaz külön nem kell rendelni tömlőt.

Három cipzárral állítható a méret, és kiváló szépségápolási célokra is használható.

Öv mandzsetta:

Övszerűen kell felhelyezni, ahol a comb mandzsetta teteje van. Tépőzárral rögzíthető, és a comb belső oldalát és a far alsó részét nem kezeli. Alkalmas nyiroködéma kezelésre és szépségápolásra, pl. cellulit, narancsbőr kezelésre is. A törzsmandzsettához légtömlő külön választandó.

 

Mandzsetta választás előtt mérje  meg a test körfogatát az alábbi helyeken: has, a köldök alatt tenyérnyivel – csípő.  A mért adatok ismeretében már kiválasztható a megfelelő méret.

P = nadrág (Pant) mandzsetta  •   M-L övszerű törzs mandzsetta választható méretei  •  Zöld vonal és dőlt szám: hossz méret cm-ben  •  Piros vonal és vastag szám: körfogat méret cm-ben

Mandzsetta kombinációk

Egyes esetekben szükséges lehet a mandzsetták kombinálása, azaz egyidejűleg több mandzsetta alkalmazása. Ezek a kombinációk nem használhatók szívgyengeség, infarktus utáni állapot, kardiomiopátia, kezelés ellenére is magas vérnyomás esetén.

Törzs és láb mandzsetták

Nyirok- és zsírödémában (limfödéma és lipödéma), továbbá kozmetikai kezelésekre (cellulit, narancsbőr, kavitáció hatásának fokozása) is.

Nadrág és láb mandzsetták

Kozmetikai kezelésekre (cellulit, narancsbőr, kavitáció után) és a combra-csípőre is terjedő nyiroködéma, továbbá lipödéma kezelésére optimális kombináció.

 

Kezelési információk

A kezeléseket a kezelőorvos, terapeuta útmutatásai szerint végezze.

Általános irányelvek a kezeléshez:

 • A nyirokmasszázs gép alkalmazás célja a vér és nyirokkeringés javítása, ami nem igényel magas nyomást, sőt kifejezetten nem jó a magas érték.
 • Az első kezelések során alacsonyabb (40-50 Hgmm) nyomásértékkel kezdjen, 20 perc kezelési idővel.
 • Figyelje a kezelés hatását és ha szükséges emelje a nyomást (de ne állítsa 60 Hgmm-nél magasabbra).
 • Növelhető a kezelési idő is, de inkább többször kezeljen 20-30 percing, mint ritkán és hosszan. Naponta maximum 120 perc legyen az összes kezelési idő.
 • A változtatás hatását csak 3-4 kezelés után lehet lemérni, azaz  nem érdemes kapkodni, vagy a kezeléseken indokolatlanul változtatni.

 

 

 

 

 

 

A helytelen kezelés veszélyei
A nyirok és a vénás vérkeringés segítéséhez elegendő a 40-60 Hgmm közötti nyomás alkalmazása. A nemzetközi orvosi tanulmányok egyöntetűen ezt a nyomástartományt javasolják.

 

 

A Power Q-1000 Plusz készülék nyomásállító gombján nem található pontos skála beosztás. A fenti ábrán a színek jelölik, hogy mely tartományban kell a forgógombnak állni a megfelelő kezeléshez. Egészségügyi céllal a zöld tartományt ajánljuk.

Nyiroködémában, visszér elégtelenségben a kék és piros tartományt egyértelműen kerülni javasolt.

Az ennél magasabbra állított nyomással végzett kezelés mikrosérüléseket okoz, ami idővel az ödémás rész “bekeményedését” okozhatja. A túl ”erőszakos, türelmetlen` kezelés ronthatja az állapotot – kerülje a magas nyomás alkalmazását!

Szívbetegség, szívelégtelenség, cardiomiopátia, szívinfarktus után még nagyobb óvatosságra van szükség. 40-50 Hgmm-nél soha ne alkalmazzon magasabb nyomást és egyszerre csak 1 mandzsettát szabad használni! Több mandzsetta használatával megterhelheti a keringést és ez szívpanaszokhoz vezethet.

Ne kezeljen közvetlenül daganatszövetet, mert a terjedését segítheti ezzel!  (De pl. pajzsmirigy daganat esetén nyugodtan kezelhető más terület, például a lábak.)

Mikor nem alkalmazható a gépi nyirokmasszázs?

A gépi nyirokmasszázs egyes esetekben nem alkalmazható, más esetekben a kezelést nagyobb óvatossággal, alacsonyabb nyomással kell végezni.

TILOS az alkalmazása

 • Friss mélyvénás trombózis esetén azon a lábon, testrészen, ahol a trombózis kialakult. A külső nyomás “kilökheti” a vérrögöt és ez életveszélyes tüdőembóliához vezethet.
 • A bőr fertőzéses betegsége (például orbánc) esetén a masszázs a kórokozókat “szétterítheti”, így a gyulladás terjedését okozhatja.

A kezelés odafigyelése igényel

 • A daganat miatti teljes méh-, és kismedencei-hasi nyirokcsomó eltávolítás (pl. Wertheim-műtét) után jelentkező nyiroködéma esetén a gépi nyirokmasszázs csak körültekintéssel, szakember felügyeletével alkalmazható!
 • Hasi daganat által okozott lábdagadásra csak az onkológus javaslata esetén alkalmazza.
 • Szívgyengeség, infarktus utáni állapot, kardiomiopátia és a kezelés ellenére is magas vérnyomás esetén fokozott óvatossággal használható a gépi nyirokmasszázs. Ezekben az esetekben egyszerre soha ne használjon egyszerre több mandzsettát, csak egyetlen egyet. Így a kezelés ugyan több időt vesz igénybe, de a vérkeringésbe visszajuttatott plusz folyadék nem okoz extra megterhelést a szívnek, így nem növeli a kockázatot. Szívproblémák esetén további elővigyázatosság, hogy a kezelési nyomás ne legyen magasabb, mint 40-50Hgmm. Azaz a szokásosnál kisebb nyomással, néhány perccel hosszabban kell kezelni.

Milyen tartozékokra van szükség a kezeléshez?

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy melyik testrész kezeléséhez melyik tartozékra van szükség:

Egyik karomat szeretném kezelni

Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 4 elvezetéses, megfelelő méretű Kar mandzsetta

Egyik lábam szeretném kezelni

Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 4 elvezetéses, az Önnek megfelelő méretű Láb mandzsetta

Egyik karom és egyik lábam szeretném kezelni
Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 2×4 elvezetéses, az Önnek megfelelő méretű Kar és Láb mandzsetta

Egyik lábam és törzsem szeretném kezelni
Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 2×4 elvezetéses, megfelelő méretű Törzs/Nadrág és Láb mandzsetta

Mindkét lábam egyszerre szeretném kezelni
Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 2×4 elvezetéses, megfelelő méretű Láb mandzsettaPÁR

Mindkét lábam és az egyik karom szeretném egyszerre kezelni
Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 2×4 elvezetéses, 1 db Légtömlő 4 elvezetéses, 1 db Elosztó nyirokterápiás készülékhez, megfelelő méretű Láb mandzsetta PÁR és Kar mandzsetta

Mindkét lábam és a törzsem szeretném egyszerre kezelni
Szükséges: készülék, 1db Légtömlő, 2×4 elvezetéses, 1 db Légtömlő 4 elvezetéses, 1 db Elosztó nyirokterápiás készülékhez, megfelelő méretű Láb mandzsetta PÁR és Törzs/Nadrág mandzsetta

Műszaki adatok

 • Beállítható mandzsettanyomás: 20-300 Hgmm tartományban
 • Beállítható kezelési idő: 0-30 perc között
 • Mandzsetták típusa: 4 légrekesz
 • Felfújási mintázat: lábon boka-lábszár-térd-comb, karon kéz-alkar-könyök-felkar sorrendben fújja fel és ereszti le a légrekeszeket
 • Tömeg: 2 kg.

 

A készülékhez a megfelelő tartozékokat ITT találja.