Akció!

RapiChek HomeCare CandidaTEST- hüvelyi Candida teszt

3 700 Ft 

3 145 Ft

 • RapiChek HomeCare CandidaTEST – hüvelyi gyorsteszt a Candida gombafertőzés kimutatására
 • Hüvelyfertőzéstől szenvedő nők számára javasoljuk az alábbi tünetek fennállásakor: akut viszketés, hüvelyi irritáció, fájdalom, szokatlan váladékozás, kiütések a vagina környékén a külső ajkakon, égő érzés a genitáliákon, amely vizelés közben fokozódhat
 • Otthon, diszkréten elvégezhető gyorsteszt
 • 91,3%-os%-os pontosság
 • Önellenőrzésre
 • Mennyiség: 1 teszt/doboz

Vásárolj szuperkedvezménnyel!

Mennyiség Kedvezmény
1 15%
2 20%
3 + 25%
EAN: 5999861970063 Cikkszám: RAP-106 Kategóriák: , , , ,

Leírás

A Candida fertőzés a nők nagy részét érinti minden korosztályban. Tünetei közé tartozik többek között a viszketés, vörös foltok megjelenése a bőrön, túrószerű hüvelyváladékozás, gyakori felfázás, hüvelyi irritáció, fájdalom, kiütések a vagina környékén a külső ajkakon. A CandidaTEST segítségével azonnal megtudhatja, hogy Candida fertőzéssel áll-e szemben. A RapiChek HomeCare prémium minőségű tesztcsalád a leggyakoribb problémák, fertőzések kimutatására készült professzionális környezetben, vagy otthon, kényelmesen, diszkréten.

A CandidaTEST segítségével a nők gyorsan és egyszerűen megtudhatják, hogy van-e hüvelyi élesztőgomba-fertőzésük (Candida). A teszteredményt a tesztmezőben megjelenő vonal megjelenésével lehet leolvasni. A csomag tartalmazza a teszthez szükséges összes szükséges elemet: egy tesztkazettát, egy zacskót szárítószerrel, egy kenettörlőt és egy részletes használati utasítást. A teszteredmény 5-10 perc múlva leolvasható.

Háttér
“A vulvovaginális candidiasis (VVC) egy alattomos fertőzés, amely a nők nagy részét érinti minden korosztályban, és az érintett nők 5-8%-ánál fordul elő visszatérő VVC (RVVC)”
(Zhou et. al., 2009). http://iai.asm.org/content/77/9/4130.full.

Tünetek

 • Kellemetlen lehelet.
 • Gyomorégés, puffadás, hasmenés vagy székrekedés.
 • Viszketés, vörös foltok megjelenése a bőrön.
 • Folyás. Túrószerű hüvelyváladékozás. Égő érzés.
 • Gyakori felfázás.
 • Hüvelyi irritáció, fájdalom, szokatlan váladékozás
 • Kiütések a vagina környékén a külső ajkakon
 • A genitáliákon jelentkező égő érzés, amely vizelés közben fokozódhat
 • A gennyes, nem bűzös szagú váladék bakteriális fertőzésre utalhat, ilyen esetben végezzen el más tesztet

 

LEÍRÁS

A CandidaTEST – egy diagnosztikai gyors-teszt a Candida-antigének hüvelyváladékból vett kenetben történő kvalitatív kimutatására. A készlet használatát hüvelyfertőzéstől szenvedő nők számára javasoljuk.

A TESZTELÉS ELVÉGZÉSE

Ne nyissa ki ezt a tesztkészletet, amíg nem áll készen a felhasználására. Ne használja a tesztet, ha a tasak megsérült. Gondoskodjon róla, hogy a teszteléskor legyen önnél óra. Ügyeljen arra, hogy a tesztet tiszta felületen végezze, tesztelés előtt mosson kezet! A teszt a nap bármely szakában elvégezhető.

1.  Vegye ki az eszközt a lezárt tasakból, és helyezze egy sima vízszintes felületre.
2. Egyik kezével stabilan tartsa meg az eszközt. A másik kezével óvatosan távolítsa el a lila kupak tetejéről az alumínium borítást. Figyelem! A lila kupak folyadékot tartalmaz.
3. Vegye ki a mintavevő pálcát a csomagolásból.
4. Nyomja be a mintavevő pálcát 2 cm mélyen a hüvelybe, és ott forgassa kb. 20 másodpercig. Óvatosan húzza ki a mintavevőt!
5. Forgassa bele a mintavevő végét a lila kupakba helyezett folyadékba, úgy 20 másodpercig.
6. Óvatosan húzza ki a mintavevőt, a lila kupak belső falához szorítva. Dobja ki a mintavevő pálcát.
7. Egyik kezével stabilan tartsa meg az eszközt. Fordítsa el a lila kupakot az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg az meg nem akad (b), majd tekerje vissza a kiindulási pontba (a).
8. Ismételje meg a 7. lépést még kétszer. A végső helyzetben a lila kupakon és a fehér talapzaton lévő bevágásoknak egy vonalba kell kerülni (b).
9.  Olvassa le az eredményeket 10 perc elteltével. A C ellenőrző jelnél meg kell jelennie egy kék vonalnak.

Pozitív eredmény esetén egy újabb kék vonalnak kell megjelennie a T tesztelési jelnél. Negatív vagy nem egyértelmű eredmény esetén újabb 10 perc elteltével olvassa le újra a tesztet.
Az eredmény leolvasását maximum 20 percen belül el kell végezni, mert különben a teszt álpozitív eredményt mutathat.

A TESZTEREDMÉNYEK KIÉRTÉKELÉSE

Az eredmények értelmezéséhez először állapítsa meg, hogy látható-e színes csík a tesztablakban a C ellenőrző helyzetben. Az ellenőrző csík erőssége nem diagnosztikus értékű.

POZITÍV TESZTEREDMÉNY
Ha az eredményablakban egy halvány világoskéktől sötétkékig terjedő ellenőrző csík (C) és egy világoskéktől sötétkékig terjedő tesztcsík (T) látható, a teszteredmény pozitív.
A teszteredmény azt jelenti, hogy a váladék tartalmaz Candida -antigéneket. Az eredmény megerősítéséhez és a kezelés megkezdéséhez mielőbb forduljon orvoshoz.

NEGATÍV TESZTEREDMÉNY
Ha az eredményablakban csak egy világoskéktől sötétkékig terjedő ellenőrző csík (C) látható, de nem látható (T) , a teszteredmény negatív. Ez a teszteredmény azt jelenti, hogy a hüvelyváladék nem tartalmaz Candida-antigéneket.  Tartós tünetek vagy panaszok esetén javasoljuk, hogy mielőbb forduljon orvoshoz.

ÉRVÉNYTELEN TESZTEREDMÉNY
Ha egyik jelzőcsík sem jelenik meg, vagy csak a tesztcsík (T) jelenik meg, a tesztelés nem hozott megállapítható eredményt. Szükség lesz egy új teszt elvégzésére, az utasítások pontos betartásával.

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS
A teszt 90 %-os pontosságú.

 

További információk

Tömeg 0,02 kg