Viatom O2 Ring Remote monitor

62 750 Ft

A Viatom O2 Ring Remote egyszerre mér véroxigénszintet és pulzust, akár 24 órán keresztül

Kifinomult érzékelője éjszaka, alvás közben is beavatkozik ha légzéskimaradást érzékel

Statisztikákat, diagramokat készít

A Remote Linker segítségével a távolból is megfigyelhető a beteg (család, orvos)

90% véroxigénszint alatt rezgéssel figyelmezet

Kiknek ajánlott? Sportolóknak, menedzsereknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, egészségügyi dolgozóknak, hangosan horkolóknak, COPD-ben szenvedőknek, asthmás betegeknek, covid-19 fertőzés alatt.

EAN: 6934440101390 Cikkszám: VTT-004 Kategóriák: ,

Leírás

A Viatom a LEPU csoport tagjaként a távol-keleti régió egyik vezető okos egészségügyi termék fejlesztője és gyártója. Elkötelezett az okosmedicina technológia bevezetésében, amellyel könnyebben és hatékonyabban tudunk információt szerezni egészségügyi állapotunkról, bárhol és bármikor. A Viatom kiemelkedő kutatási és fejlesztési háttérrel rendelkezik, egyesíti a professzionális orvosi kutatási és fejlesztési ismereteket a mobil internetes technológiákkal, így alkotva maradandót. A cég legfőbb termékei a viselhető orvosi és otthoni okosmedicina  eszközök, melyeket okostelefonnal összekötve saját applikáción keresztül segítenek az adatok feldolgozásában, értelmezésében és követésében. Termékeink:

  • pulzoximéterek
  • hordozható életjel-figyelő monitorok: magzati szívhang, alvási apnoé megfigyelése
  • EKG, EKG holter monitor és hordozható vérnyomásmérő
  • okosmérlegek elemző funkciókkal
  • termométerek (digitális hőmérők)

A Viatom O2 Ring Remote egy olyan készülék, ami egyszerre mér véroxigénszintet és pulzust, akár 24 órán keresztül. Orvostechnikai minősítéssel rendelkezik, és ha rendellenes pulzusszámot és/vagy alacsony oxigénszintet észlel, azonnal rezgéssel figyelmeztet arra, hogy az értékek kritikus tartományba estek.

Kifinomult érzékelője éjszaka, alvás közben is beavatkozik ha légzéskimaradást érzékel, és az ún. “intelligens rezgés” levegővételre késztet, elkerülve ezzel az oxigénhiányos állapotot. (Mindezt úgy, hogy nem ébreszt fel) Mivel gyűrű formájú, nem okoz kellemetlenséget a viselete.

Az adatokat összesíti, statisztikák és diagramok segítségével ad visszajelzést róluk, így pontosan látható, hogy hányszor volt légzéskimaradása, hányszor avatkozott be a készülék akár napközben a futás/séta alatt, vagy éjszaka.

A mért adatok az applikáció segítségével PDF/CSV/JPG fájl formájában egyszerűen megoszthatók és továbbíthatók közeli hozzátartozóknak vagy a szakorvosának, akik bármilyen távolságból ellenőrizhetik értékeit. A Remote Linkerrel való párosítással pedig valós idejű adatokat is lehet közölni velük. A Viatom Remote technologiája így segít feloldani a technológia és az egészségügyi szakemberek közötti szakadékot, maximális kényelmet biztosítva az orvosok számára is. 

Mi az a Remote Linker?
A Remote Linker egy olyan megoldás, ami a távolból is lehetővé teszi a betegek megfigyelését. Ha egy vele kompatibilis pulzoximéterrel használja (Viatom O2 Ring Remote monitor), a Remote Linker megbízható távoli adatokat biztosít. Így a felhasználó családja és orvosa valós idejű adatokat és rendellenesség esetén figyelmeztetéseket kaphat a ViHealth alkalmazáson keresztül. 

A Remote Linker alkalmas elszigetelt betegek megfigyelésére, otthoni monitorozásra, idősek gondozására és közösségi egészségügyi ellátásra. 

  • Valós idejű SpO2, pulzusszám, pulzushullám átvitel Wi-Fi-n keresztül
  • Könnyen beállítható és megosztható
  • Online frissítések

Tartozékok: O2 Ring, USB-kábel, Remote Linker, rövid útmutató, felhasználói kézikönyv, jótállási jegy, 1-1 útmutató a ViHealth app és a Remote Linker használatához.

Használata: Helyezze a szilikon gyűrűt a bal kéz bármely ujjának tövére, és a mérés automatikusan elindul. Párosítsa a készüléket a ViHealth applikációval, majd a beállításokban a Remote Linkerrel is. A Remote Linkert csatlakoztassa USB adapterhez, állítsa be hozzá a Wi-Fi kapcsolatot, majd nyomja meg kétszer a rajta található gombot. Ezután minden készen is áll a használatra. A valós idejű adatok másokkal való megosztásához ossza meg velük az applikációban található kódot. (Ehhez annak a személynek is le kell töltenie a ViHealth applikációt, akivel meg szeretnénk osztani az adatokat)

Sokaknál jelent problémát az alvási apnoe, vagyis az éjszakai légzéskimaradás. Gyakran az veszi észre, aki az alvási apnoe-ban szenvedő ember mellett fekszik, mivel ilyenkor az tapasztalható, hogy az érintett több másodpercen keresztül nem vesz levegőt. Az O2 Ring ebben az esetben azonnal észleli a leesett véroxigénszintet és az intelligens rezgéssel mozgásra, ezáltal pedig levegővételre késztet anélkül, hogy felébresztene. Így sokkal pihentetőbb alváshoz és ébredéshez segít hozzá.

A megfelelő véroxigénszint 95 és 100% között van. Az O2 Ring akkor figyelmeztet rezgéssel, amikor ez az érték 90% alá esik.

Covid-19 fertőzés esetén gyakori tünet a nehézlégzés, ezért kifejezetten javasolt a betegség időtartama alatt használni a készüléket.

Modell: PO2
Mérete: 38x30x30
Tömege: 15 g
Anyaga: rendkívül masszív, de rugalmas szilikon, por behatolása és fröccsenő víz ellen védett (IP64)
Képernyő: SpO2, pulzusszám, idő
Képernyőmód: standard / mindig bekapcsolva
Mért értékek: véroxigénszint, pulzusszám, mozgás intenzitása éjszaka
Véroxigénszint mérési tartománya: 70-99%
Vibrációs beavatkozás: alacsony SPO2=véroxigén szint, alacsony (30-70 bpm) / magas pulzus (70-200 bpm)
Adattovábbítás: bluetooth-on keresztül, Remote Linker Wi-Fi, 4G, 5G
Vezérlés: manuálisan vagy applikáció segítségével
Applikáció neve: ViHealth
Applikáció nyelve: magyar
Operációs rendszer: Android 7.0-tól vagy iOS 11.0/iPadOS 11.0/macOS 11.0-tól
Töltése: adatátviteli kábel, lítium akkumulátor, 3.7 DVC
Töltési idő: 2-3 óra
Egyidejű használat: 12-16 óra
Kiknek ajánlott? Sportolóknak, menedzsereknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, egészségügyi dolgozóknak, hangosan horkolóknak, COPD-ben szenvedőknek, asthmás betegeknek, covid-19 fertőzés alatt.

A termék nem helyettesíti az orvosi konzultációt és a diagnózis felállítását. Az otthoni mérés az esetleges kóros elváltozásra hívja fel a figyelmet. Amennyiben ilyet tapasztal, javasoljuk, keresse fel kezelőorvosát kivizsgálás végett.