Osztrák gyorstesztek nőknek az igazán fontos kérdésekre 

Egy női fertőzés kiderítése régen hetekbe, de minimum napokba és súlyos tízezrekbe került. Be kellett jelentkezni nőgyógyászhoz, laborvizsgálatot kellett csináltatni, megvárni az eredményét, közben átélni a bizonytalanság érzését. A terhességi gyorstesztek és a COVID-tesztek használata ma már mindennapossá vált, és sok nő ismerkedik új, női gyorstesztekkel is, amelyek azonnali, pontos eredményt adnak kisebb költségek mellett.

A hüvely kényes pH egyensúlya

A hüvely savas pH-ja kiemelkedően fontos védelmet jelent a kórokozók elleni védelemben. A megfelelő kémhatás a kórokozók számára negatív feltételeket teremt, nem képesek ilyen közegben megfelelően szaporodni, így még ha be is jutnak, a 3,8-4,4 közötti pH érték megakadályozza, hogy megtelepedjenek és elszaporodjanak. Mindezt a hüvelyben élő Laktobacilusoknak köszönhető, amelyek előállítják ezt a közeget.

Ha valamilyen probléma miatt (pl. antibiotikumos kezelés, túlzásba vitt intimhigiénia) a hüvelyflóra egyensúlya felborul, akkor a hüvely savassága csökken, ez pedig lehetőséget teremt a kórokozók (különböző gombák és baktériumok) elszaporodásának.  A leggyakoribb tünetei a viszketés, égő érzés, szárazság, fokozott hüvelyfolyás, szagos hüvelyváladék. Várandós nőknél ráadásul nemcsak kellemetlen, de veszélyes tüneteket is okozhat: koraszülést, korai burokrepedést, a magzatvíz elfertőződését és a magzat bakteriális fertőzését.

Szerencsére a felborult egyensúlyt könnyű ellenőrizni. A viola® Hüvelyi pH teszt, az aktuális pH értéket sávosan megmutató gyorsteszt segítségével otthonunkban, egy percen belül választ kapunk arra, hogy a kémhatás a megfelelő zónában van-e. Ha minden rendben, akkor megnyugodhatunk, ha eltolódott a kóros tartományba, akkor pedig konzultáljunk az orvosunkkal az egészséges flóra visszaállításáról. Minél korábbi stádiumban kezdődik a kezelés, annál gyorsabb és biztosabb a gyógyulás.

Tudtad, hogy a hüvelyi PH-n is múlhat a terhesség? Érdemes tesztelni!

 

WEBSHOPGOMB 300x46

 

Új generációs terhességi tesztek

A jól bevált hagyományos terhességi tesztek mellett már kaphatóak extra gyors terhességi tesztek is, amelyek pár nappal a teherbeesés után képesek kimutatni a várandóságot. A teszt működési elve a HCG-hormon kimutatása, amelyet a kutatók már csaknem egy évszázada joggal hoztak összefüggésbe a termékenységgel.

A megtermékenyített petesejt néhány napos vándorlás után a petevezetékből a méhbe jut el, itt ágyazódik be a méh nyálkahártyájába. Ez a hormon a petesejt beágyazódásának időpontjától kezd el termelődni a női szervezetben, a kialakuló szövettani struktúrák sejtjeiben, később pedig a méhlepényben. A beágyazódás általában az ovulációt követő 6–10. napon történik meg. A HCG hormonszintje a megtermékenyülés után 10–12 hétig folyamatosan és erőteljesen növekszik, így a terhesség megállapítására ennek kimutatása teszt segítségével egyszerű, és megbízható módszer.

Minél érzékenyebb egy teszt, annál hamarabb mutatja ki a bekövetkezett terhességet. Korábban az első kimaradó menstruáció utáni időszakra, majd a várható menses idejére javasolták az első tesztek elvégzését, a tesztek minőségénének javulásával pedig már a menstruáció előtti napokra.

A korábbi 50 NE/l kimutatási határ az évek múlásával a 10–25 NE/l szintre csökkent. A tesztek többsége manapság is ebben a sávban képes jelezni a HCG-hormont. 2022-ben azonban már megjelent az osztrák gyártmányú, prémium minőségű viola® Extra Korai Terhességi teszt, amely már 5 NE/l értéktől is megbízható eredményt ad.

 

Már a kis hormonszint-emelkedést is jelzi

04 Care Terhessegi 1500x1000 V1 300x200

Egészséges, nem várandós nők szervezetében átlagosan 3 NE/l a HCG-hormon szintje, a viola® Extra Korai Terhességi Tesztje tehát már igen kis emelkedés esetén kimutatja a hormonszintet, mielőtt még a petesejt beágyazódott volna. Ezzel pedig már a fogantatás nyolcadik(!) napjától a következő menstruációs ciklus bekövetkezése előtt is nagy biztonsággal képes a terhességet kimutatni!

Mondani sem kell, hogy a kiemelkedő érzékenységű teszt, és a terhesség minél koraibb felismerése a nőknek, családtagjainak roppant fontos lehet. Mivel a pároknak idejekorán tudomására jut az örömhír, több idő jut a kismama egészségének megóvására, megváltozó életmódjának kialakítására. Egy veszélyes munkahelyen dolgozó nő számára különösen fontos, hogy terhességéről minél hamarabb tudomást szerezzen, így már óvhatja magzatát abban a korai időszakban, amikor a legnagyobb veszélyeknek lehet kitéve. A baba fogadásának gondos előkészületeire is több idő marad. Ha pedig nem kívánt a terhesség, szintén kellő idő jut a további lehetőségekről elgondolkodni.

 

Tesztekkel a tudatos családtervezésért

A gyártó a nagy tapasztalattal rendelkező osztrák CARE Diagnostica GmbH, mely négy évtizede foglalkozik professzionális és otthoni használatra szánt diagnosztikai gyorstesztek kutatásával, fejlesztésével, készítésével. Nevéhez fűződnek a hölgyek számára készített hasznos tesztek (chlamydia, húgyúi fertőzés, vaginális PH), így a viola® Ovulációs Teszt is, mely az Extra Korai Terhességi Teszttel párosítva ideális eszköz lehet a babát tervező pároknak.

 

WEBSHOPGOMB 300x46

Vagy szeretné személyesen is megvásárolni? A viola Hüvelyi pH és viola Extra Korai Terhességi teszteket már megvásárolhatja a  Dm Drogerie Markt Logo.wine  300x200drogériákban is!