Viatom O2 Ring – pulzoximéter gyűrű

61 750 Ft

Tartósan viselhető véroxigénszint- és pulzusmérő készülék

Kiknek javasoljuk? Hangosan horkolóknak \ alvási apnoéban szenvedőknek \ asztmában, COPD -ben szenvedőknek\ tüdőgyulladás esetén \ pilótáknak

Kényelmes viselet

Az oxigénszint és a pulzusszám követése és rögzítése

Alacsony SpO2-érték esetén (<95%) intelligens rezgéssel figyelmeztet

Beépített újratölthető akkumulátor éjszakai használathoz

Valós idejű adatok szinkronizálása az alkalmazással Bluetooth-on keresztül

Támogatja a távfelügyeletet vezeték nélküli modullal

2 készleten

Cikkszám: VTT-003 Kategóriák: , ,

Leírás

A Viatom a LEPU csoport tagjaként a távol-keleti régió egyik vezető okos egészségügyi termék fejlesztője és gyártója. Elkötelezett az okosmedicina technológia bevezetésében, amellyel könnyebben és hatékonyabban tudunk információt szerezni egészségügyi állapotunkról, bárhol és bármikor. A Viatom kiemelkedő kutatási és fejlesztési háttérrel rendelkezik, egyesíti a professzionális orvosi kutatási és fejlesztési ismereteket a mobil internetes technológiákkal, így alkotva maradandót. A cég legfőbb termékei a viselhető orvosi és otthoni okosmedicina  eszközök, melyeket okostelefonnal összekötve saját applikáción keresztül segítenek az adatok feldolgozásában, értelmezésében és követésében. Termékeink:

  • pulzoximéterek
  • hordozható életjel-figyelő monitorok: magzati szívhang, alvási apnoé megfigyelése
  • EKG, EKG holter monitor és hordozható vérnyomásmérő
  • okosmérlegek elemző funkciókkal
  • termométerek (digitális hőmérők)

A Viatom O2 Ring egy olyan készülék, ami egyszerre mér véroxigénszintet és pulzust, akár 24 órán keresztül. Orvostechnikai minősítéssel rendelkezik, és ha rendellenes pulzusszámot és/vagy alacsony oxigénszintet észlel, azonnal rezgéssel figyelmeztet arra, hogy az értékek kritikus tartományba estek.

Kifinomult érzékelője éjszaka, alvás közben is beavatkozik ha légzéskimaradást érzékel, és az ún. „intelligens rezgés” levegővételre késztet, elkerülve ezzel az oxigénhiányos állapotot. (Mindezt úgy, hogy nem ébreszt fel) Mivel gyűrű formájú, nem okoz kellemetlenséget a viselete.

Az adatokat összesíti, statisztikák és diagramok segítségével ad visszajelzést róluk, így pontosan látható, hogy hányszor volt légzéskimaradása, hányszor avatkozott be a készülék akár napközben a futás/séta alatt, vagy éjszaka.

A mért adatok az applikáció segítségével egyszerűen megoszthatók és továbbíthatók közeli hozzátartozóknak vagy a szakorvosodnak, akik bármilyen távolságból ellenőrizhetik értékeit.

Használata: Helyezze a szilikon gyűrűt a bal kéz bármely ujjának tövére, és a Start gomb megnyomásával indítható a mérés.

Sokaknál jelent problémát az alvási apnoe, vagyis az éjszakai légzéskimaradás. Gyakran az veszi észre, aki az alvási apnoe-ban szenvedő ember mellett fekszik, mivel ilyenkor az tapasztalható, hogy az érintett több másodpercen keresztül nem vesz levegőt. Az O2 Ring ebben az esetben azonnal észleli a leesett véroxigénszintet és az intelligens rezgéssel mozgásra, ezáltal pedig levegővételre késztet anélkül, hogy felébresztene. Így sokkal pihentetőbb alváshoz és ébredéshez segít hozzá.

A megfelelő véroxigénszint 95 és 100% között van. Az O2 Ring akkor figyelmeztet rezgéssel, amikor ez az érték 90% alá esik.

Covid-19 fertőzés esetén gyakori tünet a nehézlégzés, ezért kifejezetten javasolt a betegség időtartama alatt használni a készüléket.

Modell: PO2
Mérete: 38x30x30
Tömege:
15 g
Anyaga:
rendkívül masszív, de rugalmas szilikon, por behatolása és fröccsenő víz ellen védett (IP64)
Mért értékek:
 véroxigénszint, pulzusszám, mozgás intenzitása éjszaka
Véroxigénszint mérési tartománya: 70-99%
Vibrációs beavatkozás: alacsony SPO2=véroxigén szint, alacsony/magas pulzus
Adattovábbítás: bluetooth-on keresztül
Vezérlés: manuálisan vagy applikáció segítségével
Applikáció neve: ViHealth
Applikáció nyelve: magyar
Operációs rendszer: Android 7.0-tól vagy iOS 11.0/iPadOS 11.0/macOS 11.0-tól
Töltése: adatátviteli kábel, lítium akkumulátor
Töltési idő: 2-3 óra
Egyidejű használat: 12-16 óra
Kiknek ajánlott? Sportolóknak, menedzsereknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, egészségügyi dolgozóknak, hangosan horkolóknak, COPD-ben szenvedőknek, asthmás betegeknek, covid-19 fertőzés alatt.

A termék nem helyettesíti az orvosi diagnózis felállítását. Az otthoni mérés az esetleges kóros elváltozásra hívja fel a figyelmet. Amennyiben ilyet tapasztal, javasoljuk, keresse fel kezelőorvosát kivizsgálás végett.

A termék egészségvédelmi és higiéniai terméknek minősül. Amennyiben az átadást követően a zárt csomagolású áru felbontásra került, egészségvédelmi és higiéniai okokból nem küldhető vissza, tehát a 14 napos elállási jog érvényét veszti a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján.