RapiChek HomeCare GlutenTEST – a gluténintolerancia (cöliákia) kimutatására

3 050 Ft

  • Otthon, diszkréten elvégezhető gyorsteszt
  • 97,01%-os pontosság
  • Önellenőrzésre – CE 0483
  • Mennyiség: 1 teszt/doboz

182 készleten

EAN: 5999861970087 Cikkszám: RAP-103 Kategóriák: , , ,

Leírás

A gluténérzékenység (cöliákia), a vékonybél autoimmun rendellenessége. A gluténérzékenység gyakori tünetei közé tartozik a puffadás és a hasmenés. A következő tünetek is a glutén intolerancia jelei lehetnek, mint például a fogyás, alultápláltság és bőrbetegségek. A GlutenTEST segítségével megállapíthatja, hogy a tüneteket a cöliákia okozza-e. A RapiChek HomeCare prémium minőségű tesztcsalád a leggyakoribb problémák, fertőzések kimutatására készült professzionális környezetben, vagy otthon, kényelmesen, diszkréten.

A GlutenTEST alkalmas mind a gluténintolerancia kezdeti diagnózisának felállítására, mind a terápia nyomon követésére. a-tTG-IgA antitest szintjének csökkennie kell, ha a glutént kivesszük az étrendből. A gluténmentes diéta 6 hónapja után az antitestek gyakran kimutathatatlanná válnak. A diagnózist az orvosnak meg kell erősítenie, és további ajánlást kell tennie a gluténmentes étrend fenntartására.

Minden készlet tartalmaz mindent, ami a teszt elvégzéséhez szükséges: egy tesztkazettát, egy használati utasítást, egy oldatos flakont a minta hígítási pufferével, 1 automata steril lándzsát a kényelmes vérvételhez, egy üvegkapilláris csövet, egy pipettát, egy alkoholos párnát és egy ragtapaszt. Az eredmények 10 percen belül leolvashatók.

Háttér
A gluténérzékenység (cöliákia), a vékonybél autoimmun rendellenessége, amikor az immunrendszer a szervezet saját szöveteit támadja meg. A gluténérzékenység gyakori tünetei közé tartozik a puffadás és a hasmenés, amelyet a számos élelmiszerben található gluténfehérjére adott reakció okoz. A következő tünetek is a gluténintolerancia jelei lehetnek, mint például a fogyás, alultápláltság és bőrbetegségek.

 

 

A TESZTEREDMÉNYEK KIÉRTÉKELÉSE
Az eredmény leolvasásához nem kell mást tennie, mint megnézni, hogy látható-e vonal az ellenőrző (Control, C) jelzésnél. A (C) jelű ellenőrző vonal erősségének nincs jelentősége.

POZITÍV TESZTEREDMÉNY
Amennyiben halvány vagy erőteljes piros ellenőrzővonal jelent meg a (C) jel alatt az eredményjelzőn, mellette halvány vagy erőteljes piros vonallal a (T) jelnél, a teszt eredménye pozitív. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vérminta a gluténérzékenységre utaló IgA antitesteket tartalmaz, ezért a teszt elvégzője nagy valószínűséggel gluténérzékeny. A végleges diagnózis felállítása érdekében forduljon orvoshoz.

NEGATÍV TESZTEREDMÉNY
Amennyiben halvány vagy erőteljes piros ellenőrzővonal látható a (C) jelnél az eredményjelzőn, de nem jelent meg vonal A (T) jelnél, a teszt eredménye negatív. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vérminta nem tartalmaz a gluténérzékenységre utaló IgA antitesteket. A teszt nem mutatott ki gluténérzékenységet. Ha emésztőrendszeri rendellenességeket észlel magán, kérjük, keresse fel kezelőorvosát, aki további kivizsgálási lehetőségeket javasolhat.

ÉRVÉNYTELEN TESZTEREDMÉNY
Ha nem látható ellenőrzőcsík a (C) jel nél, vagy csak a (T) jelnél jelent meg tesztcsík az eredményjelzőn, a teszt végrehajtása nem megfelelő módon történt, és az eredmény érvénytelen. Fontos, hogy pontosan kövesse a teszt használati utasításait. Végezzen el egy újabb tesztet, egy új vérmintával.

További információk

Tömeg 0,02 kg