Enzimes hasnyálmirigy funkciós székletteszt-ScheBo® Pancreas Elastase gyorsteszt (1 db)

16 500 Ft

Hasnyálmirigy-funkciós gyorsteszt (ScheBo® Pancreas Elastase gyorsteszt 1 db-os kiszerelés)

  • Ez a teszt a székletmintában található, hasnyálmirigy által termelt  elasztáz 1 enzim mennyiségét méri és  elégtelen emésztőenzim termeléssel járó hasnyálmirigy betegségek diagnosztizálására használható.
  • Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén javasolt.
  • Otthoni mintavétel laboratóriumi lelet 5 munkanapon belül.
  • A teszt érzékenysége 92%, a specifikussága 94%.
  • A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék,  ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.
  • Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia lehetőségére hívja fel a figyelmet.

5 készleten

EAN: 5999556520054 Cikkszám: SCH-002 Kategóriák: ,

Leírás

A ScheBo® Pancreas Elastase gyorsteszt egy vizuálisan értékelhető immunkromatográfiás eljárás, IVD eszköz. Reagenses változata kizárólag professzionális használatra alkalmazható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia (csökkent hasnyálmirigy enzimkibocsájtó működés) lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.

A teszt érzékenysége 92%, a specifikussága 94%.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A SZÉKLET ELASZTÁZ 1 TESZTRE?

A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés hatásának monitorozására is használhatjuk. Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.

 

MIKOR ÉS MILYEN GYAKRAN VÉGEZZÜK EL A TESZTET?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén akár azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzésének időpontját meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.

A vizsgált személy kora és neme is befolyásolhatja, hogy mikor és milyen gyakran szükséges elvégezni a vizsgálatot. Krónikus vagy progrediáló kórképek követése is szükségessé válhat.  Bizonyos teszteket ismételni kell a kórkép lefolyása során, hogy megerősítsük az eredményeket.

 

MILYEN ELŐKÉSZÜLETEKET IGÉNYEL A TESZT?

Székletminta vétel előtt az egészségügyi személyzetnek jelezni kell, ha a vizsgálandó személynek hasmenése van.

 

HOGYAN VÉGEZZÜK EL  A TESZTET?

 

A teszt fájdalommentes, elvégzéséhez egy speciális tartályba helyezett székletmintára van szükség. Kerülendő hogy a székletminta vízzel, vizelettel vagy toalett papírral érintkezzen. A székletmintát a laborunkba vizsgáljuk meg (a dobozba csomagoljuk a postázáshoz szükséges borítékot is) és az eredményről validált leletet küldünk vissza postai úton 5 napon belül.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. Jelezzük, hogy csak magyar postacímre áll módunkban leletet küldeni.

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT  AZ ENZIMSZINT MÉRÉS SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt álnegatív eredményt adhat.

Amerikai Kardiológiai Társaság ajánlása alapján a teszt használata évente együttesen ajánlott egy székletvér teszttel, amire az osztrák CARE Diagnostica tesztjét ajánljuk. Illetve javasolt egy H-Pylori teszt elvégzése is, amire a RapiChek-Encode H-Pylori tesztjét javasoljuk.

 

CE jelzés

 

0197

IVD

További információk

Tömeg 0,05 kg