Viatom Checkme™ Pod pulzoximéter

64 750 Ft

Viatom Checkme™ Pod  kézipulzoximéter, ami kényelmes mérést és megfigyelést tesz lehetővé

Véroxigénszint, a pulzusszám, a perfúziós index és testhőmérséklet valós idejű és pontos  monitorozása

Elforgatható kijelző a függőleges vagy vízszintes megfigyelési pozícióhoz

Beépített újratölthető akkumulátor

App és PC szoftver támogatás

Kiknek ajánlott?  Sportolóknak, menedzsereknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, egészségügyi dolgozóknak, bárkinek, aki ellenőrizni szeretné szívének egészségét.

 

 

Cikkszám: VTT-006 Kategóriák: ,

Leírás

A Viatom a LEPU csoport tagjaként a távol-keleti régió egyik vezető okos egészségügyi termék fejlesztője és gyártója. Elkötelezett az okosmedicina technológia bevezetésében, amellyel könnyebben és hatékonyabban tudunk információt szerezni egészségügyi állapotunkról, bárhol és bármikor. A Viatom kiemelkedő kutatási és fejlesztési háttérrel rendelkezik, egyesíti a professzionális orvosi kutatási és fejlesztési ismereteket a mobil internetes technológiákkal, így alkotva maradandót. A cég legfőbb termékei a viselhető orvosi és otthoni okosmedicina  eszközök, melyeket okostelefonnal összekötve saját applikáción keresztül segítenek az adatok feldolgozásában, értelmezésében és követésében. Termékeink:

  • pulzoximéterek
  • hordozható életjel-figyelő monitorok: magzati szívhang, alvási apnoé megfigyelése
  • EKG, EKG holter monitor és hordozható vérnyomásmérő
  • okosmérlegek elemző funkciókkal
  • termométerek (digitális hőmérők)

A Viatom Checkme™ Pod egy kézi pulzoximéter, ami kényelmes mérést és megfigyelést tesz lehetővé. A készülők egy külső SpO2-szondát és egy hőmérséklet szondát használ a véroxigénszint, a pulzusszám, a perfúziós index és testhőmérséklet valós idejű monitorozására. Ha Bluetooth-on keresztül csatlakozik az alkalmazáshoz, a Checkme™ Pod mobil vezeték nélküli kijelzővé válhat. 

PI = Perfúziós index: A perfúziós index azt mutatja meg, hogy egy adott területen mennyi vér áramlik át az egységnyi idő alatt, és ezáltal a szövet mennyi oxigénhez jut. Értéke 0,01% -tól (gyenge pulzuserősség) és 20% -ig (erős pulzuserősség) terjed. Nincs konkrét normál értéke, minden embernél egyéni, inkább az időbeli változása fontos, mert jelentősen eltérhet reggel és este, pihenés közben és edzés után. Változását az artériák beszűkülése/kitágulása okozza. Például hidegben szűkülnek és a perfúziós index alacsonyabb lehet, míg melegben tágulnak és ezért fokozódik az átáramlás és a PI értéke is magasabb lehet.

SpO2 = oxigén telítettség: Egy olyan érték, amely a vér oxigén telítettségét mutatja, vagyis azt, hogy a vörösvérsejtek milyen mértékben telítődnek oxigénnel. A SpO2 érték százalékosan fejezi ki, hogy az adott időpontban a vörösvérsejtek hordozható kapacitásának  hány százaléka van oxigénnel telítve. Az egészséges személyek esetében ez általában 95% feletti, de vannak olyan körülmények, amikor változhat.

  • Függőleges vagy vízszintes megfigyelési pozíció a képernyő kijelzőjének elforgatásával
  • Beépített, újratölthető akkumulátor
  • App és számítógép szoftver támogatás: A Checkme™ Podhoz Bluetooth-on keresztül csatlakoztatva azonnal megtekintheti a tesztadatokat a telefonján.
  • Hosszú távú adatrögzítés, valamint exportálás és megosztás lehetősége

Tartozékok: Felnőtt SpO2 érzékelő, gyermekkori SpO2 érzékelő (opcionális), hőmérséklet-érzékelő (opcionális), adapter, védőburkolat, USB kábel. 

Modell: ER1
Mérete: 3,23” x 2,17” x 0,51”
Képernyő: 2,4”-os érintőképernyő
Tömege: 62 g
Mért értékek: szívritmus=pulzus (30-250 bpm), véroxigénszint (70-100%), perfúziós index (0,5-15),  testhőmérséklet
Pulzusmérés pontossága: ±2 bpm vagy ±2%
SpO2 mérés pontossága: 80-100%: ±2%, 70-79%: ±3%
Hőmérsékletmérés pontossága: ±0.1°C
Adattovábbítás: bluetooth-on keresztül
Applikáció neve: ViHealth
Applikáció nyelve: magyar
Operációs rendszer: Android 7.0-tól vagy iOS 11.0/iPadOS 11.0/macOS 11.0-tól
Töltése: micro USB adatátviteli kábel, beépített lítium akkumulátor
Töltési idő: 2-3 óra
Akkumulátor üzemidő: 5 óra

Kiknek ajánlott?  Sportolóknak, menedzsereknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, egészségügyi dolgozóknak, bárkinek, aki ellenőrizni szeretné szívének egészségét.

A termék nem helyettesíti az orvosi konzultációt és a diagnózis felállítását. Az otthoni mérés az esetleges kóros elváltozásra hívja fel a figyelmet. Amennyiben ilyet tapasztal, javasoljuk, keresse fel kezelőorvosát kivizsgálás végett.

A termék egészségvédelmi és higiéniai terméknek minősül. Amennyiben az átadást követően a zárt csomagolású áru felbontásra került, egészségvédelmi és higiéniai okokból nem küldhető vissza, tehát a 14 napos elállási jog érvényét veszti a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján.