Enzimes béldaganatszűrő székletteszt ScheBo®• Tumor M2-PK

17 400 Ft

 • Enzimes béldaganatszűrő székletteszt –Schebo® Tumor M2-PK™
 • A daganatos sejtek anyagcseréjekor termelődő piruvát kináz (M2-PK) enzim kimutatására
 • Otthoni mintavétel laboratóriumi lelettel – postán DÍJMENTESEN feladható!
 • Eredmény 4 hét alatt – nagy pontosságú laborvizsgálat immunológia eljárással
 • Az enzimes béldaganat szűrésről egy rövidfilmet nézhet meg ITTKérjük ossza meg ezt az 5 perces filmet ismerőseivel, barátaival, rokonaival és ezzel is hívja fel a figyelmet a betegségre!
 • Az ár 1 db tesztcsomag küldésére a minta vizsgálatára és leletküldésre vonatkozik, azaz a vizsgálat teljes költségét tartalmazza!

Azonnal raktárról

EAN: 5999556520016 Cikkszám: SCH-001 Kategóriák: , , , ,

Leírás

Az enzimes alapú, modern széklettesztet a vastagbélrák korai szűrésre, 2004-ben fejlesztették ki Németországban. (ScheBo Biotech AG.)

A teszt előnye a fájdalommentesség és a megbízhatóság.

A daganatos sejtek anyagcseréjekor nagy mennyiségben termelődik egy piruvát kináz (M2-PK) nevű enzim. Ezt az enzimet a daganat bocsátja ki magából és az kiürül a széklettel. Az enzim mennyisége így könnyen vizsgálható. A laboratóriumban egy immunológiai eljárással ezt az enzimet mutatjuk ki és számszerűen meghatározzuk annak szintjétAz értékeléssel ellátott, számszerű enzimszint leletet 4 héten belül postázzuk a beküldő páciensnek. Mivel teszt eredménye független bármiféle étrendtől, így nem szükséges a mintavétel előtt speciális diétát tartani és a székletben lévő vér sem befolyásolja az eredményt.

Az eljárás megbízhatósága, érzékenysége és fajlagossága kiváló. A béldaganatok lassú kialakulása miatt (több év) érdemes az enzimes béldaganat szűrést évente megismételni. Az ismételt vizsgálatokkal a biztonság egyre növelhető.

Megrendelés esetén az ügyfél postai küldeményként kapja meg az egységcsomagot, amelynek a díját a küldemény átvételekor kell kiegyenlíteni. Van lehetőség átutalással is fizetni.

A teszt dobozain, illetve a csomagolásban található tájékoztatóban fel van tüntetve a székletminta beküldési határideje. Felhasználás előtt ezt a dátumot kérjük ellenőrizzék! 

Mit tartalmaz egy enzimes béldaganatszűrő egységcsomag?

1 db mintavételi csövet, 1 db használati útmutatót, 1 db díjmentesen feladható, megcímzett postai válaszborítékot a minta beküldéséhez és 1 db visszaküldendő lapot a páciens adatainak valamint hozzájárulásának

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé válaszborítékot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. 

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT AZ ENZIMSZINT MÉRÉSE SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Az egész folyamat során a forgalmazó az adatvédelmi szabályok betartásával jár el.

Mikor nem alkalmazható az enzimes béldaganatszűrés?

Híg, hasmenéses széklet nem alkalmas vizsgálatra! A belek gyulladásos betegségei, például colitis ulcerosa, Crohn betegség vagy bármilyen más hasmenéses betegség esetén a teszt pozitív eredményt adhat.  Ilyen betegségek fennállása esetén a teszt elvégzését nem ajánljuk.

Mi a teendő, ha emelkedett enzimszint eredményt kap a páciens (pozitív lelet)?

Ebben az esetben jelentős esélye van annak, hogy a vizsgált személy vastagbél, végbél szakaszán jóindulatú, vagy – kisebb valószínűséggel – rosszindulatú daganat van jelen. Pozitív leletet ad a belek gyulladásos állapota is. A jóindulatú daganatokat (polypokat) is diagnosztizálni kell, mert legtöbbször ezek válnak évek alatt rákos daganattá. Az ilyen lelettel mindenképpen szükséges a háziorvost, kezelőorvost felkeresni, mert az emelkedett enzimszint okát fel kell tárni.  Ebben az esetben vastagbéltükrözés vizsgálat elvégzése szükséges.

Amerikai Kardiológiai Társaság ajánlása alapján a teszt használata évente együttesen ajánlott egy székletvér teszttel, amire az osztrák CARE Diagnostica tesztjét ajánljuk. Illetve javasolt egy H-Pylori teszt elvégzése is, amire a RapiChek-Encode H-Pylori tesztjét javasoljuk.

0197

További információk

Tömeg 0,05 kg

Érdekelhetnek még…

 • myCARE SZÉKLETVÉR (FOB) TESZT – vastegbélrák korai felismerésére

  2 990 Ft

  Azonnal raktárról

  Kosárba teszem