Akció!

RapiChek HomeCare D-vitamin gyorsteszt

4 575 Ft 

3 889 Ft

  • RapiChek HomeCare D-vitamin teszt – gyorsteszt a D-vitamin hiány kimutatására
  • Szemi-kvantitatív: a D-vitamin szintjét jelzi sávosan
  • Október-március között a szervezet kevesebb D-vitaminhoz jut, kevesebbet állít elő, mint ami szükséges: hamar kialakul a hiány
  • A megfelelő D-vitamin szint segít az immunrendszer szinten tartásában, és számos betegség kialakulását csökkentheti
  • A teszt a  25-hidroxi-vitamin D (25 (OH) D)szintjét méri vérből
  • Önellenőrzésre – CE 1434
  • Mennyiség: 1 teszt/doboz

500 készleten


Vásárolj szuperkedvezménnyel!

Mennyiség Kedvezmény
1 15%
2 20%
3 + 25%
EAN: 8720865988641 Cikkszám: RAP-111 Kategóriák: , ,

Leírás

A RapiChek D-vitamin Gyorsteszt a 25-hidroxi-vitamin D (25 (OH) D) szemi-kvantitatív kimutatására szolgál emberi ujjbegyes teljes vérből. Ez a teszt előzetes diagnosztikai vizsgálati eredményt ad, és a D-vitamin-hiány szűrésére használható. A RapiChek HomeCare prémium minőségű tesztcsalád a leggyakoribb problémák, fertőzések kimutatására készült professzionális környezetben, vagy otthon, kényelmesen, diszkréten.

A D-vitamin-hiány globális egészségügyi probléma, amelyet elsősorban a napfénynek való elégtelen kitettség okoz. Becslések szerint világszerte 1 milliárd ember szenved D- vitamin hiányban vagy elégtelenségben, különösen az idősek körében jellemző. [1] A D-vitamin a zsírban oldódó szekoszteroidok egy csoportját jelenti, amelyek felelősek a kalcium, vas, magnézium, foszfát és cink bélrendszeri felszívódásának fokozásáért. Az emberben e csoport legfontosabb vegyületei a D3-vitamin és a D2-vitamin. [2] A D3- vitamin természetes módon az emberi bőrben termelődik az ultraibolya fény hatására, a D2-vitamin pedig főként az élelmiszerekből származik. A D-vitamin a májba kerül, ahol 25-hidroxi-D-vitaminná metabolizálódik. A D-vitamin hiányának következményeit nem lehet alábecsülni.

A D-vitamin-hiányt számtalan akut és krónikus betegséggel hozták összefüggésbe, beleértve a preeklampsziát, a gyermekkori fogszuvasodást, a parodontitist, az autoimmun betegségeket, a fertőző betegségeket, a szív- és érrendszeri betegségeket, a halálos rákos megbetegedéseket, a 2-es típusú cukorbetegséget és a neurológiai rendellenességeket. [3] Az orvostudományban a 25-hidroxi- D-vitamin vérvizsgálatot használják a szervezet D-vitamin-koncentrációjának meghatározására. A 25-hidroxi- D-vitamin (beleértve a D2-t és a D3-at is) vérkoncentrációját tartják a Dvitamin- állapot legjobb indikátorának. A D-vitamin-hiányt ma már globális járványként ismerik el.[4]

A TESZT HASZNÁLATA

1. Mosson kezet szappannal, és öblítse le tiszta meleg vízzel.
2. A tesztkészletet felbontás előtt hagyja szobahőmérsékletre melegedni. Nyissa ki a tasakot, vegye ki a tesztkazettát, és helyezze tiszta és vízszintes felületre. A tesztet egy órán belül végezze el, a legjobb eredményt akkor kapja, ha a tesztet közvetlenül a tasak felnyitása után végzi el. Vegye ki a kapilláris cseppentőt, a puffert, a steril lándzsát és az alkoholos törlőkendőt, és helyezze őket a tesztkazetta közelébe.
3. Óvatosan húzza le és dobja el a steril lándzsa kupakját.
4. A mellékelt alkoholos törlőkendővel tisztítsa meg a középső vagy gyűrűsujj ujjbegyén a szúrás helyét. Hagyja megszáradni a levegőn.
5. Nyomja meg a lándzsát, azon az oldalon, ahonnan a kupakot eltávolították, a hegy automatikusan és biztonságosan visszahúzódik használat után. Masszírozza a kezét anélkül, hogy megérintené a szúrás helyét, masszírozza a kezét a megszúrt középső vagy gyűrűsujj ujjhegye felé.
6. Tartsa lefelé a kezét, és masszírozza az ujját, hogy vércseppet kapjon.
7. Anélkül, hogy összenyomná a kapilláris cseppentő gumiját, érintse azt a vérhez. Hagyja, hogy a vér a kapilláris cseppentőn keresztül a kapillárison jelzett fekete töltésvonalig vándoroljon a kapilláris cseppentőbe. Ha a vér nem éri el a fekete színnel jelzett vonalat, akkor ismét megmasszírozhatja az ujját, hogy több vért kapjon. Kerülje a légbuborékokat.
8. A cseppentő gumijának összenyomásával engedje az összes összegyűjtött vért a kazetta mintakútjába (Sample felirattal jelzett).
9. Várja meg, amíg a vér teljesen kiürül a mintakútba. Csavarja le a puffertartó kupakját, és adjon 2 csepp pufferoldatot a kazetta puffernyílásába (Buffer felirattal jelzett), majd indítsa el az időzítőt.
10. Várja meg, amíg a színes vonal(ak) megjelenik(ek). Olvassa le az eredményeket 10 perc múlva. Hasonlítsa össze a T vonal intenzitását a készlethez mellékelt „RapiChek D-vitamin színkártyával”, hogy megkapja a vér D-vitamin szintjét. Ne értelmezze az eredményt 20 perc után.

1. Hogyan működik a RAPICHEK D-vitamin teszt?
Az orvostudományban a 25-hidroxi- D-vitamin a D-vitamin fő tárolási formája a szervezetben. Ezért a D-vitamin általános szintje a 25-hidroxi- D-vitamin-tartalom kimutatásával határoz-
ható meg. 30ng/ml-nél kisebb 25-hidroxi- D-vitamin-szint pozitív eredmény esetén D-vitamin-hiányt vagy -elégtelenséget jelez. Ezekben az esetekben D-vitamin-kiegészítők ajánlhatók.

2. Mikor kell használni a tesztet?
A 25-hidroxi- D-vitamin klinikai alkalmazása elsősorban a tályogbetegség, az osteomalacia, a posztmenopauzális osteoporosis és a vese osteopathia diagnosztizálására, kezelésére és el-lenőrzésére szolgál. A D-vitamin hiánya számos más betegséggel is összefüggésbe hozható, beleértve a rákot, a szív- és érrendszeri betegségeket, az autoimmun betegségeket, a cukor-betegséget és a depressziót. Ellenőrizze D-vitamin-szintjét, hogy eldöntse, szükséges-e D-vitamint szednie kiegészítőként. A D-vitamin gyorsteszt a nap bármely szakában használható.

3. Lehet, hogy az eredmény téves?
Az eredmények pontosak, amennyiben az utasításokat gondosan betartják. Mindazonáltal az eredmény hibás lehet, ha a RapiChek D-vitamin gyorsteszt kazetta a vizsgálat elvég-
zése előtt nedves lesz, vagy ha a mintacsőbe adagolt vér mennyisége nem elegendő, vagy ha a pufferoldat mennyisége kevesebb, mint 2, vagy több, mint 3 csepp. Az eredmény nem lesz helyes. A dobozban található kapilláris cseppentő lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon a levett vér mennyiségének megfelelőségéről. Emellett az immunológiai elvek miatt ritka esetekben fennáll a hamis eredmények esélye. Az ilyen immunológiai elveken alapuló teszteknél mindig ajánlott az orvossal való konzultáció.

4. Hogyan kell értelmezni a tesztet, ha a vonalak színe és intenzitása eltérő?
Kérjük, tekintse meg az ábrát, és hasonlítsa össze a T vonal intenzitását a készlethez mellékelt „RAPICHEK D-vitamin színkártyával”.

5. Ha 20 perc múlva olvasom le az eredményt, megbízható lesz az eredmény?
Nem. Az eredményt a puffer hozzáadása után 10 perccel kell leolvasni. Az eredmény 20 perc után már nem megbízható.

6. Mit kell tennem, ha az eredmény hiányt vagy alacsony szintet jelez?
Ha az eredmény hiány vagy alacsony szint, az azt jelenti, hogy a D-vitamin szintje a vérben kevesebb, mint 30ng/ml, és a vizsgálati eredmény bemutatásához orvoshoz kell fordulni. Ezután az orvos eldönti, hogy kell-e további vizsgálatokat végezni.

7. Mit kell tennem, ha az eredmény megfelelő?
Ha az eredmény megfelelő, az azt jelenti, hogy a D-vitamin szintje 30ng/ml-nél magasabb vagy egyenlő, és a normál tartományon belül van. A D-vitamin-toxicitás (hiperkal-cémia) esete, bár ritka, de nem zárható ki az ilyen teszteredmények alapján. Ha azonban a tünetek továbbra is fennállnak, ajánlott orvoshoz fordulni.

 

További információk

Tömeg 0,02 kg