RapiChek HomeCare- Atlas Diabetes Check cukorbetegség gyorsteszt (2 teszt/doboz)

3 200 Ft

  • RapiChek HomeCare Atlas Diabetes Check cukorbetegség teszt
  • Vizeletteszt a minták glükóz- és ketonszintjének ellenőrzésére a cukorbetegség diagnózisának segítésére.
  • Nincs szükség vércukorszint mérő készülékre
  • Nem csak a glükóz, de a ketonszintet is méri
  • Szemi-kvantitatív: az eredményt sávosan jelzi.
  • Eredmény 1 perc alatt
  • Önellenőrzésre – CE 0459
  • Mennyiség: 2 teszt/doboz

Azonnal raktárról

EAN: 4260658550005 Cikkszám: RAP-108 Kategóriák: , ,

Leírás

A RapiChek HomeCare – Atlas Diabetes Check otthoni cukorbetegség teszt készlet vizeletbe mártandó tesztcsíkokat tartalmaz, és a vizeletminták glükóz-és ketonszintjének ellenőrzésére szolgál a cukorbetegség diagnózisának segítésére. A teszt a dobozra nyomtatott színskálával való vizuális összehasonlítással ad eredményt. Az egyes színek a glükóz- és ketonkoncentrációk tartományát jelölik.

BEVEZETÉS:
A cukorbetegség egy gyakori betegség, amelyet a vér magas cukor (glükóz) szintje okoz. Ezt az állapotot hiperglikémiának nevezik, és az inzulin csökkent kiválasztása vagy hatása okozza. Az inzulin egy hormon, amely a hasnyálmirigyből választódik ki. Ennek a hormonnak a fő szerepe a vércukorszint szabályozása.

A cukorbetegségnek két típusa van: I. és II. Az I. típusra (az úgynevezett inzulinfüggő típusra) az inzulintermelés abszolút hiánya jellemző. A II. típusra (nem inzulinfüggő típus) az inzulin relatív hiánya jellemző, ami azt jelenti, hogy az inzulin kisebb mennyiségben termelődik, vagy nem hat megfelelően. Ahogy a glükóz szintje a vérben a vese kapacitását meghaladó mértékben emelkedik, az a vizeletben kezd megjelenni. Ezért a vizeletben lévő glükóz jelenlétének mérése eszközként használható a cukorbetegség ellenőrzésére. A cukorbetegek hajlamosabbak bizonyos szövődmények kialakulására, mint például a retinopátia (a retina kóros rendellenessége), vakság, veseelégtelenség, idegkárosodás és keringési problémák, amelyek szívbetegséghez és stroke-hoz vezethetnek. Ezért a glükózszint felismerése és adott esetben korai orvosi segítség igénybevétele segíthet megelőzni e tünetek kialakulását.

A cukorbetegség diagnosztizálásakor az orvosok mindig javasolják a ketonok ellenőrzését a cukorbetegség további megerősítése érdekében. A ketonok olyan szerves vegyületcsoportok, amelyek a zsírsavak anyagcseréje során keletkeznek. A nem cukorbetegek a glükózt használják energiaforrásként, de a cukorbetegeknél a glükóz nem jut el a sejtekhez, így a sejtek helyette a zsírsavakat használják energiaforrásként. Minél kevesebb glükózt vesznek fel a sejtek (mint például előrehaladottabb cukorbetegség esetén), annál több zsírsavat fogyasztanak, és ennek megfelelően több keton termelődik. Ezt az állapotot diabéteszes ketoacidózisnak nevezik. Ahogy a keton szintje megnő a vérben, úgy kezd el megjelenni a vizeletben.

TESZTELÉS

A MINTÁK GYŰJTÉSE ÉS ELŐKÉSZÍTÉSE:
Vegyen friss vizeletmintát tiszta és száraz, eldobható edénybe. Győződjön meg arról, hogy a tartályon nincs nyoma mosószernek. A vizeletet a gyűjtés után a lehető leghamarabb vizsgálja meg.

ELJÁRÁS:
A megbízható vizsgálati eredmények elérése érdekében ezt az eljárást PONTOSAN KÖTELEZŐ betartani.
1. Vegye ki a tesztcsíkot a tasakból. Ismerkedjen meg mind a keton, mind a glükóz reakcióterületének helyzetével. A fehér
reakcióterület a ketonoké, a zöld terület pedig a glükózé. Ismerkedjen meg a dobozon lévő színskálával is.
2. Mártsa a tesztcsíkot a vizeletbe, amíg a reakcióterületeket teljesen el nem fedi, legfeljebb 1 másodpercig.
3. Vegye ki a mérőpálcát a vizeletből, és a tesztcsíkot a pohár peremére koppintva távolítsa el a felesleges vizeletet, majd helyezze
vízszintesen, a reakcióterületekkel felfelé.
4. Hagyja a csíkot 30-60 másodpercig, hogy a reakció lejátszódjon.
5. Olvassa le az eredményeket a csíkon lévő reakció színének és a táblázat színének összehasonlításával. Összehasonlítás közben tartsa a csíkot vízszintes helyzetben, hogy elkerülje a színek esetleges keveredését a csík két reakcióterülete között.
6. Határozza meg a színtáblán a legjobb színmegfeleltetést és a megfelelő koncentrációtartományt. A csak a reakcióterület szélein megjelenő színváltozás azt jelzi, hogy a reakció nem megfelelően zajlott le, ezért javasoljuk a teszt újbóli elvégzését egy másik csíkkal. A 60 másodperc után leolvasott eredmények nem érvényesek.

További információk

Tömeg 0,02 kg